Ha mindig is étteremkritikus akartál lenni, itt az alkalom!

Rendhagyó eseményt szervez Budapest egyik legpatinásabb étterme.

Ki ne akart volna már egy étteremkritikus bőrébe bújni és megosztani a világgal az étkezési élményhez kapcsolódó tapasztalatait?! Az Onyx Műhely valóra váltja ezt az álmot.

Egészen pontosan harminckét szerencsés vendéget invitál meg, hogy csatlakozzon hozzájuk egy estére, és kendőzetlenül ossza meg velük véleményét.

Mi az étel? Miért nem elég, ha csak jól lakunk? Mi teszi az étkezést emlékezetes élménnyé?

Merkl Márta, az Onyx Alkotói Közösségének food design-kutatója március 28-ára önképző gasztroőrülteket és lelkes gourmet-kat hív vacsorára, melyen ezeket a kérdéseket járják körbe a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástani Doktori Iskolájában, valamint Marketing és Designkommunikáció Tanszékén végzett doktori kutatásának keretein belül.

Az egyedülálló élménykutatás során két, egymást követő ingyenes vacsorára és az ezzel összekötött csoportos beszélgetésre várják a vendégeket a tizenhat fős műhelyasztalhoz.

A kiválasztottakat az este alatt a nagyvárosi élet kontrasztosságát bemutató Metropolisz menüsor étkezési élményéről faggatják, hogy az egymásra reflektáló beszélgetés során vendégoldalról szemlélve többet tudhassanak meg.

Metropolisz élmény

Food designnak hívjuk az étel- és italtervezést, az étkezéshez vagy ételhez kapcsolódó eszköz, tér, esemény, szolgáltatás vagy rendszer megtervezését. Filozófiájuk a kezdetektől a gasztronómia, a művészet, a tudomány és a fenntarthatóság ötvözetén alapszik, aminek szerves részét képezi a food design is.

Merkl Márta az Onyx Műhely megnyitása óta megfigyelések, vendégvisszajelzések és most a fókuszcsoportos interjúk útján vizsgálja, hogy mi a szerepe az étkezési élményekben az interaktivitásnak és a történetmesélésnek. Választott kritikusaik visszajelzései alapján ezeket az értékeléseket később tudatosan szeretnék majd beépíteni, az idén 150 éves „Budapest ízeit” megelevenítő Metropolisz élménybe.

Neked mit jelent a nagyvárosi gasztroélmény?

A jelentkezéshez töltsd ki pár perces kérdőívüket, ahol többek között erre is kíváncsiak. A jelentkezési határidő március 18., éjfél.

Ezúttal egyéni résztvevők vagy vacsorapartnerek jelentkezését várják, három vagy több fős társaságot nem tudnak fogadni az eseményen. Minden jelentkező csak külön kérdőív kitöltésével jelentkezhet. Bővebb információ az esemény Facebook-oldalán.

A műhely és a leendő Onyx célja egy olyan újító magyar konyha bemutatása, ami a tudomány, a gasztronómia és a művészet összefonódásán alapszik. A műhelyben a kísérleti konyhán kívül gasztronómiai könyvtár és kerámiaégető kemence is helyet kapott, amelyeknek fontos szerepe van az étel- és tárgytervezési folyamataik mellett az utánpótlás-nevelés programjukban is.

(Fotók: Bóta Bence, Fekete Marcell, Rácmolnár Milán, Szomor Rebeka)

onyx | gasztoélmény | vendégkritikus | onyx műhely | budapest | vendégélmény

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés