Optimalizáld céged működését folyamataudittal!

Ha úgy érzed, hogy hiába beszélitek meg mindig a legfontosabb terveket és feladatokat, sőt a gondosan kidolgozott táblázatok sem nyújtanak segítséget, ideje átgondolni a stratégiát. Lehet, hogy folyamatauditra van szükség a hatékonysághoz!

 

Mit jelent a folyamataudit?

 

A folyamataudit elsőszámú célja a hatékonyságvizsgálat. Ennek keretében az az elvárás, hogy a tulajdonosok és vezetők hiteles képet kapjanak a cégen belüli történésekről és teljesítményről.

 

Ehhez sokszor jól jön egy harmadik fél, aki külső szemlélőként végzi el az elemzést. Az AVALEX folyamataudit szolgáltatása biztosítja, hogy magas szaktudással rendelkező tanácsadók vizsgálják meg céged alapvető működését, és korrigálják azon mechanizmusaitokat, melyek nem elég optimálisak.

 

Mindenek előtt érdemes végiggondolni a következőket!

 

  • A feladatkörök pontos definiálása: Minden alkalmazott tisztában van a kötelességeivel? Tudják, hogy mik a határaik és meddig terjed a felelősségük?

 

  • A folyamatok rendszere: Célszerű, átlátható, egyszerű - Tedd a szívedre a kezed, és úgy döntsd el, hogy az előbbi jelzők alkalmasak-e a folyamataitok jellemzésére!

 

  • A szükséges kontroll biztosítása: Nem baj, ha nap végén hátradőlsz a székedben és elégedetten konstatálod, hogy milyen jól kialakítottátok a koncepiót. Úgy érzed, effektív folyamataitok vannak. Igen ám, de ki felügyeli őket? Gondoskodtál az ellenőrzésről? Ki tartja számon, hogy a kolléga a tizedik emeletről hol tart a teendőivel?

 

Ha bármelyik pontnál megálltál, valószínűleg hasznodra válhat a folyamataudit bevezetése.

 

Ha magadra ismersz, fontold meg a lehetőséget!

 

Mikor felmerül a kérdés, hogy kinek ajánlott a folyamataudit alkalmazása, a legtömörebb válasz az, hogy az alacsony hatékonyság mellett működő cégek állnak a középpontban. Mit takar ez bővebben?

 

Azoknak a vállalatoknak válik javára leginkább a folyamataudit, akiknél “lyukak” jelentkeznek a rendszerben. Például nem tudnak megfelelően reagálni a fogyasztók igényeire, vagy a társadalmi elvárásoknak nem tudnak eleget tenni.

 

Az is gyakori, hogy túl bonyolultak a folyamatok, a kollégák nem látják át kellőképpen a működést, ezért zavar alakul ki az egész rendszerben. Ha a kontroll minősége is megkérdőjelezhető, akkor komoly nehézségekkel nézhetünk szembe, mert későn vesszük észre a hiányosságokat. Szerencsére mindez megoldható, ha hajlandóak vagyunk időt és energiát fektetni a javításba.

 

Hogyan épül fel a folyamataudit?

 

A szakértőkkel való egyeztetés után körvonalazódik az auditterv. Ebbe beletartozik az adatgyűjtés, a helyszíni folyamataudit és véleményezés, új stratégiák kidolgozása, jelentések írása és utólagos nyomonkövetés.

 

A procedúra végén a cégek jellemzően arról nyilatkoznak, hogy fokozták a hatékonyság és termelékenység mértékét, csökkentek a költségek, versenyképesebbé váltak, vagy növelték a vevői elégedettséget.

 

Amennyiben úgy érzed, hogy a te cégednek is szüksége van folyamatauditra, mindenképp vedd fel a kapcsolatot egy megbízható tanácsadóval!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Egy tökéletes helyszín Budapest felett a társas kikapcsolódáshoz
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom