Close
A modernista művészet ihlette anya és fia parfümjét

A modernista művészet ihlette anya és fia parfümjét

Kizárólag természetes alapanyagokkal bűvölnek el a kézművességre esküsző Ormaie illatfelhői, melynek még az üvegcséi is különlegesek.  

– “Amikor parfümöt készítünk, nyugodtan mondhatom édesanyámnak, hogy ennek például túlságosan nagymama-féle szappanillata van, mert pontosan tudja, miről beszélek. Nagymamám egyébként ötven éven át vásárolta ugyanazt a terméket, szóval többek között ez az egyik oka, hogy belevágtunk” – mondja Baptise Bouygues, aki édesanyjával, a nemzetközi parfümvilág egyik elismert szaktekintélyének számító, vaskos kapcsolati tőkével rendelkező Marie-Lise Jonakkal közösen alapított parfümmárkát.

Ez pedig nem más, mint a hétféle mámorító uniszex illattal rendelkező Ormaie, melynek összetevői között semmiféle szintetikus anyagot nem találunk, ráadásként az üvegcsék kizárólag újrahasznosított üvegből, mesteri kezek által születnek.

Utóbbiak a modernista művészetre reflektálnak, és játszanak a címkéken lévő betűkkel is, melyek nem egyformán jelennek meg egyes illatokon, biztosítva a könnyedséget és a játékosságot.

A korábban a Louis Vuittonnak és a Givenchynek dolgozó Baptiste egyébként nagy rajongója a kézművességnek, úgyhogy a címkéken szereplő feliratok is régi módszerrel, aranyozott betűkkel, klasszikus Heidelberg nyomdagépek jóvoltából költöznek az Itáliából importált finom papírra.

Természetesen a kupakok sem a gyári futószalagról kerülnek le, hanem kézzel faragott bükkfából készülnek.

A formatervezésben és kivitelezésben Constantin Brâncuşi román szobrásznak van igen komoly szerepe, az ő tiszta geometriai vonalai és szimbolikus utalásai modern formába öntve jelennek meg rajtuk.

A kizárólag természetes összetevőkből álló illatok mindegyének külön története van. A Les Brumes például toszkán citrom- és narancsligetek kora hajnali pillanatairól mesél, a Papier Carbone a gyermekkori emlékeket próbálja visszaidézni, hogy a lehető legmélyebb érzelmeket csalogassák elő a parfüm viselőjéből.

Nagyon ritka dolog manapság, hogy valaki kizárólag természetben található anyagokat felhasználva készítsen illatot, de ahogy a rendkívül elkötelezett Baptiste elárulta, nem műanyagot akartak csinálni, hanem olyan egyedi és elegáns terméket, ami él.

(Fotók: Wallpaper.com, Ormais.paris)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom