Close
A modernista művészet ihlette anya és fia parfümjét

A modernista művészet ihlette anya és fia parfümjét

Kizárólag természetes alapanyagokkal bűvölnek el a kézművességre esküsző Ormaie illatfelhői, melynek még az üvegcséi is különlegesek.  

– “Amikor parfümöt készítünk, nyugodtan mondhatom édesanyámnak, hogy ennek például túlságosan nagymama-féle szappanillata van, mert pontosan tudja, miről beszélek. Nagymamám egyébként ötven éven át vásárolta ugyanazt a terméket, szóval többek között ez az egyik oka, hogy belevágtunk” – mondja Baptise Bouygues, aki édesanyjával, a nemzetközi parfümvilág egyik elismert szaktekintélyének számító, vaskos kapcsolati tőkével rendelkező Marie-Lise Jonakkal közösen alapított parfümmárkát.

Ez pedig nem más, mint a hétféle mámorító uniszex illattal rendelkező Ormaie, melynek összetevői között semmiféle szintetikus anyagot nem találunk, ráadásként az üvegcsék kizárólag újrahasznosított üvegből, mesteri kezek által születnek.

Utóbbiak a modernista művészetre reflektálnak, és játszanak a címkéken lévő betűkkel is, melyek nem egyformán jelennek meg egyes illatokon, biztosítva a könnyedséget és a játékosságot.

A korábban a Louis Vuittonnak és a Givenchynek dolgozó Baptiste egyébként nagy rajongója a kézművességnek, úgyhogy a címkéken szereplő feliratok is régi módszerrel, aranyozott betűkkel, klasszikus Heidelberg nyomdagépek jóvoltából költöznek az Itáliából importált finom papírra.

Természetesen a kupakok sem a gyári futószalagról kerülnek le, hanem kézzel faragott bükkfából készülnek.

A formatervezésben és kivitelezésben Constantin Brâncuşi román szobrásznak van igen komoly szerepe, az ő tiszta geometriai vonalai és szimbolikus utalásai modern formába öntve jelennek meg rajtuk.

A kizárólag természetes összetevőkből álló illatok mindegyének külön története van. A Les Brumes például toszkán citrom- és narancsligetek kora hajnali pillanatairól mesél, a Papier Carbone a gyermekkori emlékeket próbálja visszaidézni, hogy a lehető legmélyebb érzelmeket csalogassák elő a parfüm viselőjéből.

Nagyon ritka dolog manapság, hogy valaki kizárólag természetben található anyagokat felhasználva készítsen illatot, de ahogy a rendkívül elkötelezett Baptiste elárulta, nem műanyagot akartak csinálni, hanem olyan egyedi és elegáns terméket, ami él.

(Fotók: Wallpaper.com, Ormais.paris)

illat | parfüm | párizs | Ormais | modernista

FOLYTASD EZZEL

Letisztultság, kifinomultság, elegancia és időtlenség jelenik meg a Jean Paul Gaultier új kollekciójában

Februárban új koncepcióval érkezik a Budapest Central European Fashion Week

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram