Close
Örményország szovjet épületeiről készültek ezek a gyönyörű plakátok 

Örményország szovjet épületeiről készültek ezek a gyönyörű plakátok 

A modernizmus és brutalizmus szovjet megnyilvánulásai nem mondhatnánk, hogy a világ legszebb épületeit adták a világnak. Egy örmény grafikusnak azonban sikerült megtalálnia a Szovjetunió nyomása alatt felhúzott épületek szépségét, melyeket gyönyörű illusztrációkon csodálhatunk meg.

Örményország 1920 és 1991 között tartozott a Szovjetunióhoz: a több mint hetven évig tartó orosz hatás pedig a mai napig identitásformáló az ország építészetében. Az indusztriális és szovjet stílusú épületek között Nvard Jerkanian illusztrátor szerint számos magasztos és gyönyörű épület is akad, melyekkel meg lehet mutatni a szovjet modernizmus és brutalizmus sokszor elfeledett szépségét is.

A Szovjet modernista építészet Örményországban című sorozattal az illusztrátor az országban épült legimpozánsabb szovjet épületeket mutatja meg minimalista és finoman színezett stílusban – mellyel végül az építészetnél mélyebb és lényegibb mondanivalót is ad a nézőnek. Íme a jereváni reptértől, mozitól és metróállomástól kezdve egy hrazdani buszállomáson át egy ecsmiadzini ugrótoronyig a legszebb modernista szovjet épületek egy kreatív grafikus szemével!

Szívesen megnéznénk egy ilyen sorozatot Magyarországról is!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Designboom)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom