Close
Örményország szovjet épületeiről készültek ezek a gyönyörű plakátok 

Örményország szovjet épületeiről készültek ezek a gyönyörű plakátok 

A modernizmus és brutalizmus szovjet megnyilvánulásai nem mondhatnánk, hogy a világ legszebb épületeit adták a világnak. Egy örmény grafikusnak azonban sikerült megtalálnia a Szovjetunió nyomása alatt felhúzott épületek szépségét, melyeket gyönyörű illusztrációkon csodálhatunk meg.

Örményország 1920 és 1991 között tartozott a Szovjetunióhoz: a több mint hetven évig tartó orosz hatás pedig a mai napig identitásformáló az ország építészetében. Az indusztriális és szovjet stílusú épületek között Nvard Jerkanian illusztrátor szerint számos magasztos és gyönyörű épület is akad, melyekkel meg lehet mutatni a szovjet modernizmus és brutalizmus sokszor elfeledett szépségét is.

A Szovjet modernista építészet Örményországban című sorozattal az illusztrátor az országban épült legimpozánsabb szovjet épületeket mutatja meg minimalista és finoman színezett stílusban – mellyel végül az építészetnél mélyebb és lényegibb mondanivalót is ad a nézőnek. Íme a jereváni reptértől, mozitól és metróállomástól kezdve egy hrazdani buszállomáson át egy ecsmiadzini ugrótoronyig a legszebb modernista szovjet épületek egy kreatív grafikus szemével!

Szívesen megnéznénk egy ilyen sorozatot Magyarországról is!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Designboom)

ugrótorony | örmény | építészet | grafikus | jereván

FOLYTASD EZZEL

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Párizs főpolgármestere nagy port kavaró bejelentést tett: szerinte minden orosz részt vehetne az olimpián

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram