Close
Örömhírt jelentettek be Párizs egyik jelképéről

Örömhírt jelentettek be Párizs egyik jelképéről

December 16-tól ismét látogatható lesz az Eiffel-torony, amely a koronavírus-járvány miatt Franciaországban kihirdetett általános karantén október 30-i kezdete óta tart zárva.

“Örömmel várom önöket ismét december 16-tól 10:30 és 18:30 között (belépés 17:15-ig)! – olvasható a világ egyik leglátogatottabb nevezetességének Twitter-oldalán. 

A százharmincegyéves Eiffel-tornyot naponta átlagosan huszonötezer turista keresi fel. Az idén azonban a koronavírus-járvány miatt a látogatottság az előző évhez képest nyolcvan százalékkal, a forgalom pedig hetven százalékkal esett vissza – jelezte még október végén a látványosságot üzemeltető vállalat, a SETE.

A járvány tavaszi hullámakor az Eiffel-torony csaknem három hónapig volt zárva. Jean-Francois Martins, a SETE vezetője szerint már a lezárás előtt is napi alig kétezer-ötszáz látogatót fogadott a torony. A kötelező távolságtartás miatt a lifteket csak félig lehet megtölteni emberekkel, és a karantént megelőző éjszakai kijárási korlátozás miatt a nyitvatartási idő is rövidebb lett.

A forgalomcsökkenést azonban elsősorban a külföldi turisták hiánya okozza, miután az Eiffel-torony látogatóinak nyolcvan-nyolcvanöt százaléka külföldi.

A látogatottság csökkenésének viszont egyik nagy előnye, hogy megszűnt a várakozás a feljutáshoz, és más múzeumokhoz hasonlóan kellemesebb és nyugodtabb körülmények között lehet élvezni a városnézést a francia fővárosban. 

Franciaországban szombaton megkezdődött az október 30-án kihirdetett általános karantén fokozatos feloldása: a bezárásra kényszerült üzletek újranyithattak. A következő lazítás december 15-én a színházak, a mozik és a múzeumok újranyitása lesz, aznaptól már csak este 9 és reggel 7 óra között lesz érvényben lakhelyelhagyási tilalom.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Pixabay)

párizs | jelkép | látogatható | Eiffel-torony | újra

FOLYTASD EZZEL

Kiakadtak a budapestiek az idei adventi villamoson

Ezekben a városokban garantáltan magával ragad a karácsonyi hangulat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram