Close
Örömhírt jelentettek be Párizs egyik jelképéről

Örömhírt jelentettek be Párizs egyik jelképéről

December 16-tól ismét látogatható lesz az Eiffel-torony, amely a koronavírus-járvány miatt Franciaországban kihirdetett általános karantén október 30-i kezdete óta tart zárva.

“Örömmel várom önöket ismét december 16-tól 10:30 és 18:30 között (belépés 17:15-ig)! – olvasható a világ egyik leglátogatottabb nevezetességének Twitter-oldalán. 

A százharmincegyéves Eiffel-tornyot naponta átlagosan huszonötezer turista keresi fel. Az idén azonban a koronavírus-járvány miatt a látogatottság az előző évhez képest nyolcvan százalékkal, a forgalom pedig hetven százalékkal esett vissza – jelezte még október végén a látványosságot üzemeltető vállalat, a SETE.

A járvány tavaszi hullámakor az Eiffel-torony csaknem három hónapig volt zárva. Jean-Francois Martins, a SETE vezetője szerint már a lezárás előtt is napi alig kétezer-ötszáz látogatót fogadott a torony. A kötelező távolságtartás miatt a lifteket csak félig lehet megtölteni emberekkel, és a karantént megelőző éjszakai kijárási korlátozás miatt a nyitvatartási idő is rövidebb lett.

A forgalomcsökkenést azonban elsősorban a külföldi turisták hiánya okozza, miután az Eiffel-torony látogatóinak nyolcvan-nyolcvanöt százaléka külföldi.

A látogatottság csökkenésének viszont egyik nagy előnye, hogy megszűnt a várakozás a feljutáshoz, és más múzeumokhoz hasonlóan kellemesebb és nyugodtabb körülmények között lehet élvezni a városnézést a francia fővárosban. 

Franciaországban szombaton megkezdődött az október 30-án kihirdetett általános karantén fokozatos feloldása: a bezárásra kényszerült üzletek újranyithattak. A következő lazítás december 15-én a színházak, a mozik és a múzeumok újranyitása lesz, aznaptól már csak este 9 és reggel 7 óra között lesz érvényben lakhelyelhagyási tilalom.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Magyarország is szerepel Európa tíz legjobb hálókocsis vonatútja között
Jobban járnánk, ha "új szelek fújnának" a légi közlekedésben
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom