Close
Párizs legszebb, legendás könyvesboltja most a te segítségedet kéri

Párizs legszebb, legendás könyvesboltja most a te segítségedet kéri

A Shakespeare & Co. a világ egyik – de szerintem egyszerűen a – legkedvesebb könyvesboltja. Ne hagyjuk megszűnni!

A Notre-Dame-tól egy macskaugrásnyira, a Quartier Latinben van a Shakespeare & Co. könyvesbolt. Az ötödik arrondissement apró boltja Párizs egyik csodás ékköve: időtlen, kedves, szeretnivaló, és a kortárs irók legjava megfordult már benne. A könyvesbolt pedig most a mi segítségünket kéri.

A Shakespeare & Co. az angol irodalom szerelmesei számára nyitotta meg nagyon gazdag gyűjteménnyel 1919-ben az amerikai szerkesztő Sylvia Beach. A bolt többször váltott helyszínt, majd 1951-ben telepedett a mai, végső boltjába a Rue de la Bûcherie-n. A George Whitman vezette könyvesbolt nagyon népszerű volt az angolul beszélő írók körében, akik átutazóban voltak Párizsban;

például Ernest Hemingway, aki meg is említi a könyvesboltot Vándorünnep című művében.

A régies külső, a gazdag könyvgyűjtemény, a meghitt faburkolat, az ínycsiklandó régikönyv-illat, a csodás atmoszféra egyszerre teszi csodássá a kis könyvesboltot: mikor Párizsban éltem, párhetente biztos benéztem oda, és a mai napig jó pár könyvem, füzetem van tőlük.

Ez a kis bolt nekem legalább annyira Párizs része, mint az Eiffel-torony vagy Sacré Coeur.

Szóval a Shakespeare & Companyt is szörnyen érte 2020: a bevételük nyolcvan százalékától elestek március óta. Ezért arra kérik az olvasni szeretőket, hogy segítsenek megmenteni a boltot: rendeljünk tőlük!

A boltnak remek kínálata van, számtalan csodás olvasmány, tárgy és kiegészítő közül válogathatunk, amelyek egy darab Párizst hozhatnak a futárral a küszöbödre.

A szállítási költség egyáltalán nem horribilis – kb. egy átlag ételfutár kétszerese –, és a könyvek, termékek sem drágák.

Itt tudod megnézni a weboldalukon a kínálatot és a webshopot is – szerintünk saját érdeklődés mellett karácsonyi ajándéknak is tökéletes könyveket, dolgokat találhatsz a virtuális polcokon, és közben segítesz, hogy ne szűnjön meg a régi világnak ez a kedves, gazdag szelete. Én már el is kezdtem összegyűjteni a rendelésemet.

Segíts te is, hogy fennmaradhasson a francia könyvesboltok Eiffel-tornya!

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Vogue, Shakespeare & Co.)

rendelés | járvány | könyvrendelés | ötödik kerület | megszűnés

FOLYTASD EZZEL

Három luxus úti cél környezettudatos utazóknak

A világ legbarátságosabb városa ez az apró olasz település lett

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram