Close
Párizs legszebb, legendás könyvesboltja most a te segítségedet kéri

Párizs legszebb, legendás könyvesboltja most a te segítségedet kéri

A Shakespeare & Co. a világ egyik – de szerintem egyszerűen a – legkedvesebb könyvesboltja. Ne hagyjuk megszűnni!

A Notre-Dame-tól egy macskaugrásnyira, a Quartier Latinben van a Shakespeare & Co. könyvesbolt. Az ötödik arrondissement apró boltja Párizs egyik csodás ékköve: időtlen, kedves, szeretnivaló, és a kortárs irók legjava megfordult már benne. A könyvesbolt pedig most a mi segítségünket kéri.

A Shakespeare & Co. az angol irodalom szerelmesei számára nyitotta meg nagyon gazdag gyűjteménnyel 1919-ben az amerikai szerkesztő Sylvia Beach. A bolt többször váltott helyszínt, majd 1951-ben telepedett a mai, végső boltjába a Rue de la Bûcherie-n. A George Whitman vezette könyvesbolt nagyon népszerű volt az angolul beszélő írók körében, akik átutazóban voltak Párizsban;

például Ernest Hemingway, aki meg is említi a könyvesboltot Vándorünnep című művében.

A régies külső, a gazdag könyvgyűjtemény, a meghitt faburkolat, az ínycsiklandó régikönyv-illat, a csodás atmoszféra egyszerre teszi csodássá a kis könyvesboltot: mikor Párizsban éltem, párhetente biztos benéztem oda, és a mai napig jó pár könyvem, füzetem van tőlük.

Ez a kis bolt nekem legalább annyira Párizs része, mint az Eiffel-torony vagy Sacré Coeur.

Szóval a Shakespeare & Companyt is szörnyen érte 2020: a bevételük nyolcvan százalékától elestek március óta. Ezért arra kérik az olvasni szeretőket, hogy segítsenek megmenteni a boltot: rendeljünk tőlük!

A boltnak remek kínálata van, számtalan csodás olvasmány, tárgy és kiegészítő közül válogathatunk, amelyek egy darab Párizst hozhatnak a futárral a küszöbödre.

A szállítási költség egyáltalán nem horribilis – kb. egy átlag ételfutár kétszerese –, és a könyvek, termékek sem drágák.

Itt tudod megnézni a weboldalukon a kínálatot és a webshopot is – szerintünk saját érdeklődés mellett karácsonyi ajándéknak is tökéletes könyveket, dolgokat találhatsz a virtuális polcokon, és közben segítesz, hogy ne szűnjön meg a régi világnak ez a kedves, gazdag szelete. Én már el is kezdtem összegyűjteni a rendelésemet.

Segíts te is, hogy fennmaradhasson a francia könyvesboltok Eiffel-tornya!

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Vogue, Shakespeare & Co.)

FOLYTASD EZZEL
Magyarország is szerepel Európa tíz legjobb hálókocsis vonatútja között
Jobban járnánk, ha "új szelek fújnának" a légi közlekedésben
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom