A külügyminiszter bejelentette: kitiltják az orosz rendszámú autókat és fuvarozókat egy friss rendelettel Észtországból

Észtország úgy döntött, nem engedik be az orosz rendszámú járműveket. Ezt Margus Csahkna külügyminiszter jelentette be.

Csahkna miniszter azt mondta: nem látják szívesen az országban az oroszokat, ezért úgy döntöttek, megtiltják az ilyen járművek Észtországba történő behajtását. Az intézkedés szerdán lépett életbe és

nemcsak a magántulajdonban lévő gépjárművekre vonatkozik, hanem a céges fuvarozókra is érvényes.

Észtország belügyminisztere, Lauri Laanemets a tilalmat kommentálva elmondta, az összhangba van az Európai Bizottság szankcióival, hamarosan pedig Litvánia és Lettország is hasonlóan dönthet.

A szükséges eljárásokat az ész határellenőrző pontokon az orosz rendszámú járművekkel szemben az Adó- és Vámhivatal látja majd el. A beutazási tilalom hatálya alá tartozó jármű vezetője köteles lesz visszatérni Oroszországba, vagy a jármű nélkül kell átlépnie a határt.

A jelenleg az országban tartózkodó orosz rendszámú autókkal kapcsolatban is hamarosan döntést hozhatnak.

A Helsinkiben működő orosz nagykövetség ezzel kapcsolatban már felhívta az állampolgárok figyelmét arra, hogy az autóikat elkobozhatják, és azt tanácsolták mindenkinek, hogy ne utazzanak Finnországba orosz rendszámú autóval. Hasonló figyelmeztetést adott ki a berlini orosz nagykövetség is.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

tilalom | szankció | korlátozás | észtország | háború

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom