Még egy évig biztosan nem tehetik be a lábukat az oroszok ebbe az európai országba egy friss döntés értelmében

Lettország úgy döntött, hogy 2025. március 4-ig érvényben tartja az orosz turisták beutazási tilalmát.

A lett miniszteri kabinet tájékoztatása szerint biztonsági okok miatt továbbra sem léphetnek be orosz állampolgárok az országba turisztikai és szabadidős célokból sem. A belépési korlátozást még 2022. szeptemberében vezették be,

most további tizenkét hónappal meghosszabbították a szigorú intézkedést.

A miniszterelnöki tanács közölte, Oroszország Ukrajna elleni katonai agressziója a mai napig fenyegeti Lettország belső biztonságát. A beutazási tilalom meghosszabbításának célja, hogy  az ország határain belül mindenkinek a biztonságát szavatolni tudják.

Vannak azonban kivételek. Az intézkedés alól csupán azok az oroszok kaptak mentességet, akik Lettország vagy bármely más EU/EGT-ország által kiadott tartózkodási engedéllyel rendelkeznek. A hosszú távú schengeni vízummal rendelkező oroszok, valamint a rövid távú vízummal rendelkező lett és uniós állampolgárok orosz családtagjai szintén beléphetnek az országba. Emellett a beutazási tilalom nem vonatkozik többek között a Lettországba humanitárius okokból érkező orosz állampolgárokra és a teher- és személyszállítási szolgáltatások alkalmazottaira sem.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

lettország | orosz | tilalom | lett | korlátozás

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom