Az orosz milliárdosok megszállták ezt a festői szigetet, felvásárolják az összes ingatlant

Thaiföld régóta a turisták egyik legnépszerűbb úti célja, de most egy különleges csoport özönlik Phuketre: az orosz milliárdosok.

Az orosz-ukrán háború kitörését követő szankciók bevezetése miatt beszűkült az oroszok mozgástere, Thaiföldön azonban barátságos fogadtatásra találnak. A thaiföldi turisztikai és sportminisztérium szerint idén januártól júniusig közel nyolcszázezer orosz állampolgár érkezett az országba, ami bő ezer százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest.

Az Oroszországból érkezők több mint fele Phuketre repült.

Az oroszok azonban nemcsak egy rövid vakációra érkeznek a szigetre, hanem azért is, hogy ingatlant vásároljanak ott. A Knight Frank Thailand ingatlanügynökség adatai szerint Phuketen tavaly háromszázharmincnyolc villát adtak el, ezek mintegy fele orosz kézre került.

Az orosz milliárdosok eddig is nagyon kedvelték Thiaföldet. Az orosz oligarcha, Alekszandr Szvetakov szuperjachtját karácsony környékén láttak Phuketen, januárban pedig ott tartott üzleti workshopot a milliárdos, Igor Rybakov is.

Az orosz megszállásra Thaiföld gyorsan reagált. A phuketi repülőtér már orosz nyelven is tájékoztat, a hagyományos thai ételek mellett pedig olyan orosz finomságokat is találhatnak a turisták, mint a borscs és a blini.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty)

sziget | szankció | thaiföld | phuket | orosz

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom