Szerdától lehet asztalt foglalni a tavaszi Országos Étterem Hét rendezvényre, amelyen több mint 200 vendéglátóhely, köztük 14, Michelin-ajánlással rendelkező étterem menüiből lehet majd választani.
Idén tavasszal március 13. és 30. között kóstolhatnak meg különleges ízeket azok, akik asztalt foglalnak az Országos Étterem Hét rendezvényen résztvevő éttermek valamelyikébe – közölték a szervezők.
A program ideje alatt a háromfogásos menüsorokat a "top" jelölésű éttermek 6.900 forintos, a "prémium" éttermek 8.900 forintos, az "exkluzív" éttermek pedig 10.900 forintos fix árakon kínálják, szervizdíjjal együtt.
A résztvevő vendéglők erre az alkalomra alkotják meg háromfogásos menüiket, de néhány étterem szintén kedvező, kiegészítő felár ellenében szélesebb választékot is nyújt azoknak, akik még jobban megismernék az általuk választott vendéglő kínálatát.
A menüsorokba komponált alapanyagok közt lesz idén is bárány, vaddisznó, angus marha, bélszín vagy picanha a húskedvelőknek, és kardhal, tengeri sügér, polip, Szent Jakab-kagyló vagy tokhal azok számára, akik szeretik a tenger gyümölcseit.
A vegetáriánus, vagy ételérzékenységben szenvedők számára olyan különlegességeket kínálnak, mint a konyakmeggy leves, a borscs leves vagy a különféle, akár húsmentes nápolyi pizzák.
A vendégek választhatnak a magyar konyha hagyományaiból merítve eredeti Gundel-palacsintát, a francia ételek közül burgundi marhát, de egzotikus marokkói báránycsülköt, japán szusi különlegességeket, vagy az amerikai hagyományban kedvelt füstös BBQ ételeket is. A kínált desszertek között a közismertté vált dubaj csokoládé desszertet is meg lehet majd kóstolni.
Az esemény kizárólag előzetes asztalfoglalással látogatható, erre az etteremhet.hu oldalon lehet jelentkezni.
étterem | olcsóbb | gasztronómia | árak | top | menü
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!