Így lesz igazán őszies a gnocchi

A tésztaételek szerelmesei valószínűleg nem először hallanak a gnocchiról. A magyarul csak nudliként emlegetett, lisztből, tojásból és burgonyából készült fogás rendkívül sokoldalúan elkészíthető. Azonban nemcsak a szószokat variálhatjuk rajta, hanem igazán ősziesre is formálhatjuk. 

A hagyományos gnocchi burgonya felhasználásával készül, ezért fehéres, halvány sárgás színű. Ha őszi hangulatú ételt szeretnénk készíteni, könnyedén narancssárgára változtathatjuk. Hogyan? Például sárgarépával vagy sütőtökkel.

Így készül a sárgarépás gnocchi

A sárgarépát megpucoljuk, felkockázzuk, megfőzzük és pürésítjük. Amikor kihűlt, összekeverjük a liszttel és a tojással és máris mesés színű gnocchit kapunk. Ráadásul a répának köszönhetően az étel íze édeskésebb is lesz. Elkészíthetjük úgy is, hogy teljesen elhagyjuk a burgonyát, de fele-fele arányban is remek fogást kaphatunk.

Nagyszerűen illik a sárgarépás gnocchihoz a barnamártás és a zsályás szósz is. 

Más zöldségekkel is ősziesíthetjük az ételt

A nudli színezésére használhatunk a sárgarépa helyett édesburgonyát, sütőtököt, sőt akár céklát is. Az első kettő szintén narancssárgává varázsolja, míg utóbbinak köszönhetően piros színben pompázik majd, hogy igazán őszies hangulatot kölcsönözzön a vacsorának.

(Forrás: The daily meal, fotók: Getty)

olasz konyha | ősz | olasz étel | olasz gasztronómia | gnocchi

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom