Kihagyhatatlan őszi kávévariációk

Hideg reggelek, napsütéses délutánok, fagyos esték – ezek jellemzik mostanában a mindennapjainkat. Ezekhez pedig tökéletes választás lehet egy fűszeres, krémes, forró kávé. Mutatunk három olyan egyszerű receptet, amelyekkel percek alatt a legjobb kávézók hangulatát tudjuk megidézni otthon.

Sütőtökös, fűszeres latte

Hozzávalók:

  • 3/4 csésze kesudiótej
  • 1/4 csésze víz
  • 2-3 evőkanál sütőtökpüré
  • 1 adag eszpresszó
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1/8 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1½-2 teáskanál juharszirup
  • 1/2 teáskanál vaníliaaroma
  • tejszínhab a tálaláshoz

Elkészítése:

Egy kis lábasba öntjük a növényi tejet és a vizet. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a tökpürét, a fűszereket és a juharszirupot. Habosra keverjük. Beleöntjük az eszpresszót, majd kóstolást követően tovább ízesítjük. Pohárba adagoljuk, tejszínhabbal és fahéjjal megszórva kínáljuk.

Marocchino

Hozzávalók:

  • 1 adag eszpresszó
  • 15 ml előre elkészített forró csokoládé
  • 25 ml tej
  • kakaópor vagy nutella

Elkészítése:

Elsőként elkészítjük hagyományos módon a forró csokoládét, beleöntjük egy pohárba, majd a tetejére öntjük a friss eszpresszót. Hozzáadunk egy kevés kakaót vagy nutellát, végül tejhabosítóval felgőzölt tejet öntünk rá. Frissen fogyasztjuk.

Chai latte

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál fekete tea
  • 3 egész szegfűszeg
  • 1 csillagánizs
  • 1 egész fahéjrúd
  • 4 csésze forrásban lévő víz
  • 1/2 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 evőkanál méz
  • 1/4 csésze forró tej

Elkészítése:

A teafüvet, a szegfűszeget, a csillagánizst és a fahéjrudat egy kancsóba tesszük, felöntjük a forrásban lévő vízzel, letakarjuk, és 3-4 percig pihentetjük. A teát négy csészébe töltjük, hozzákeverjük a mézet és a forró tejet. Azonnal fogyasztjuk.

Olaszországban hatalmas kultúrája van a kávézásnak, ráadásul a tradicionális kávéfogyasztási hagyományok ott élnek a legélénkebben. Nem véletlen, hiszen Itáliához köthető az első eszpresszógép, ott készültek az első olyan tejeskávé-változatok, amelyeket világszerte fogyasztunk, és ikonikus márkáknak is az otthona. A mindenféle ízesített kávé és a fancy vonal igazi szentségtörésnek számít, és abból is vérre menő viták vannak, hogy melyik napszakban mit illik fogyasztani.

(Fotók: Getty Images)

sütőtökös kávé | őszi recept | őszi kávé | recept | kávé

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom