Close
Három isteni őszi leves, ami csupán harminc perc alatt elkészül

Három isteni őszi leves, ami csupán harminc perc alatt elkészül

Nincs ősz forró levesek nélkül. Három olyan variációt hoztunk, amelyek nemcsak átmelegítik a testet, de akár főételnek is beillenek. Az olasz húsgombócleves és a garnélás sütőtökkrémleves mellett a legegyszerűbb gombakrémleves is elkészül fél óra alatt.

Olasz húsleves

Hozzávalók a levesbetéthez:

  • 30 dkg darált marhahús
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanálnyi bazsalikom
  • 1 teáskanálnyi petrezselyem
  • 1 tojás
  • 1/3 csészényi reszelt parmezán sajt
  • 1/3 csészényi zsemlemorzsa
  • só, bors

Hozzávalók a leveshez:

  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma felaprítva
  • 2 zellerszár feldarabolva
  • 2 sárgarépa felkarikázva
  • 500 ml paradicsomlé
  • 6 csészényi húsleves alaplé
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • egy maréknyi száraz tészta
  • só és bors
  • 2 evőkanál friss petrezselyem apróra vágva a tálaláshoz

Elkészítése:

  1. A húsgombóc összes hozzávalóját egy nagy tálba tesszük, összekeverjük, majd golyókat formázunk belőle, és félretesszük.
  2. Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, rádobjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zellert, a sárgarépát, kissé összefőzzük, majd felöntjük a paradicsomlével, valamint az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal ízesítjük.
  3. Amikor a leves felforrt, óvatosan belehelyezzük a húsgolyókat, és addig főzzük, amíg a zöldségek majdnem teljesen megpuhultak. Ekkor hozzáadjuk a tésztát is, és további 5 percig főzzük. Friss petrezselyemmel megszórva kínáljuk.
Garnélás sütőtök krémleves

Hozzávalók:

  • 1 kisebb sütőtök
  • ½ teáskanál curry
  • 3 csészényi tej
  • 1 csészényi alaplé
  • fejenként 3-4 garnéla
  • olívaolaj
  • só, bors
  • pirított tökmag a tálaláshoz

Elkészítése:

  1. A sütőtököt négy részre vágjuk, megpucoljuk és felkockázzuk. Betesszük egy lábasba, ízesítjük a főszerekkel, felöntjük a tejjel és az alaplével, majd alacsony lángon főzzük addig, amíg a sütőtök meg nem puhul.
  2. A levest turmixgépbe öntve pürésítjük.
  3. Egy serpenyőben egy kevés olívaolajat hevítünk, rádobjuk a garnélákat, és oldalanként 2 percig sütjük. Tálaláskor a levesbe helyezzük, pirított tökmaggal megszórva kínáljuk.
Egyszerű gombakrémleves

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál vaj
  • 20 dkg gomba
  • 1,5 liter alaplé
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 6 evőkanál liszt
  • só, bors

Elkészítése:

  1. Egy lábasban felmelegítjük a vajat, rátesszük a gombát és a hagymát. Néhány perc alatt puhára pároljuk.
  2. Az alaplébe belekeverjük a lisztet, ráöntjük a gombára, és felforraljuk. Alacsony lángon hozzákeverjük a főzőtejszínt, és további 15 percig főzzük.
  3. A levest krémes állagúra turmixoljuk, azonnal tálaljuk.

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Immár három Sfinx őrzi az Operát – Bemutatkozik a Sfinx Gin & Wine Bar
Hét aranyszabály a tökéletes sült hal elkészítéséhez
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom