Nincs ősz forró levesek nélkül. Három olyan variációt hoztunk, amelyek nemcsak átmelegítik a testet, de akár főételnek is beillenek. Az olasz húsgombócleves és a garnélás sütőtökkrémleves mellett a legegyszerűbb gombakrémleves is elkészül fél óra alatt.
Olasz húsleves
Hozzávalók a levesbetéthez:
- 30 dkg darált marhahús
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 teáskanálnyi bazsalikom
- 1 teáskanálnyi petrezselyem
- 1 tojás
- 1/3 csészényi reszelt parmezán sajt
- 1/3 csészényi zsemlemorzsa
- só, bors
Hozzávalók a leveshez:
- 2 teáskanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma felaprítva
- 2 zellerszár feldarabolva
- 2 sárgarépa felkarikázva
- 500 ml paradicsomlé
- 6 csészényi húsleves alaplé
- 1 teáskanál bazsalikom
- egy maréknyi száraz tészta
- só és bors
- 2 evőkanál friss petrezselyem apróra vágva a tálaláshoz
Elkészítése:
- A húsgombóc összes hozzávalóját egy nagy tálba tesszük, összekeverjük, majd golyókat formázunk belőle, és félretesszük.
- Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, rádobjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zellert, a sárgarépát, kissé összefőzzük, majd felöntjük a paradicsomlével, valamint az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal ízesítjük.
- Amikor a leves felforrt, óvatosan belehelyezzük a húsgolyókat, és addig főzzük, amíg a zöldségek majdnem teljesen megpuhultak. Ekkor hozzáadjuk a tésztát is, és további 5 percig főzzük. Friss petrezselyemmel megszórva kínáljuk.
Garnélás sütőtök krémleves
Hozzávalók:
- 1 kisebb sütőtök
- ½ teáskanál curry
- 3 csészényi tej
- 1 csészényi alaplé
- fejenként 3-4 garnéla
- olívaolaj
- só, bors
- pirított tökmag a tálaláshoz
Elkészítése:
- A sütőtököt négy részre vágjuk, megpucoljuk és felkockázzuk. Betesszük egy lábasba, ízesítjük a főszerekkel, felöntjük a tejjel és az alaplével, majd alacsony lángon főzzük addig, amíg a sütőtök meg nem puhul.
- A levest turmixgépbe öntve pürésítjük.
- Egy serpenyőben egy kevés olívaolajat hevítünk, rádobjuk a garnélákat, és oldalanként 2 percig sütjük. Tálaláskor a levesbe helyezzük, pirított tökmaggal megszórva kínáljuk.
Egyszerű gombakrémleves
Hozzávalók:
- 2 evőkanál vaj
- 20 dkg gomba
- 1,5 liter alaplé
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kis fej vöröshagyma
- 6 evőkanál liszt
- só, bors
Elkészítése:
- Egy lábasban felmelegítjük a vajat, rátesszük a gombát és a hagymát. Néhány perc alatt puhára pároljuk.
- Az alaplébe belekeverjük a lisztet, ráöntjük a gombára, és felforraljuk. Alacsony lángon hozzákeverjük a főzőtejszínt, és további 15 percig főzzük.
- A levest krémes állagúra turmixoljuk, azonnal tálaljuk.
(Fotók: Getty Images)
húsleves | húsgombóc leves | garnéla | gomba krémleves | leves
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!