Három isteni őszi leves, ami csupán harminc perc alatt elkészül

Nincs ősz forró levesek nélkül. Három olyan variációt hoztunk, amelyek nemcsak átmelegítik a testet, de akár főételnek is beillenek. Az olasz húsgombócleves és a garnélás sütőtökkrémleves mellett a legegyszerűbb gombakrémleves is elkészül fél óra alatt.

Olasz húsleves

Hozzávalók a levesbetéthez:

  • 30 dkg darált marhahús
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanálnyi bazsalikom
  • 1 teáskanálnyi petrezselyem
  • 1 tojás
  • 1/3 csészényi reszelt parmezán sajt
  • 1/3 csészényi zsemlemorzsa
  • só, bors

Hozzávalók a leveshez:

  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma felaprítva
  • 2 zellerszár feldarabolva
  • 2 sárgarépa felkarikázva
  • 500 ml paradicsomlé
  • 6 csészényi húsleves alaplé
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • egy maréknyi száraz tészta
  • só és bors
  • 2 evőkanál friss petrezselyem apróra vágva a tálaláshoz

Elkészítése:

  1. A húsgombóc összes hozzávalóját egy nagy tálba tesszük, összekeverjük, majd golyókat formázunk belőle, és félretesszük.
  2. Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, rádobjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zellert, a sárgarépát, kissé összefőzzük, majd felöntjük a paradicsomlével, valamint az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal ízesítjük.
  3. Amikor a leves felforrt, óvatosan belehelyezzük a húsgolyókat, és addig főzzük, amíg a zöldségek majdnem teljesen megpuhultak. Ekkor hozzáadjuk a tésztát is, és további 5 percig főzzük. Friss petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

Garnélás sütőtök krémleves

Hozzávalók:

  • 1 kisebb sütőtök
  • ½ teáskanál curry
  • 3 csészényi tej
  • 1 csészényi alaplé
  • fejenként 3-4 garnéla
  • olívaolaj
  • só, bors
  • pirított tökmag a tálaláshoz

Elkészítése:

  1. A sütőtököt négy részre vágjuk, megpucoljuk és felkockázzuk. Betesszük egy lábasba, ízesítjük a főszerekkel, felöntjük a tejjel és az alaplével, majd alacsony lángon főzzük addig, amíg a sütőtök meg nem puhul.
  2. A levest turmixgépbe öntve pürésítjük.
  3. Egy serpenyőben egy kevés olívaolajat hevítünk, rádobjuk a garnélákat, és oldalanként 2 percig sütjük. Tálaláskor a levesbe helyezzük, pirított tökmaggal megszórva kínáljuk.

Egyszerű gombakrémleves

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál vaj
  • 20 dkg gomba
  • 1,5 liter alaplé
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 6 evőkanál liszt
  • só, bors

Elkészítése:

  1. Egy lábasban felmelegítjük a vajat, rátesszük a gombát és a hagymát. Néhány perc alatt puhára pároljuk.
  2. Az alaplébe belekeverjük a lisztet, ráöntjük a gombára, és felforraljuk. Alacsony lángon hozzákeverjük a főzőtejszínt, és további 15 percig főzzük.
  3. A levest krémes állagúra turmixoljuk, azonnal tálaljuk.

(Fotók: Getty Images)

húsleves | húsgombóc leves | garnéla | gomba krémleves | leves

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom