Tömegével indulnak útnak a magyarok az őszi szünetben, ezek a legkeresettebb helyek

Az október 26. és november 3. közötti őszi szünet időpontjai iránt élénk érdeklődés mutatkozik a Szallas.hu-n foglaló belföldi utazók körében: 9 százalékkal nőtt az előfoglalások száma a tavalyi őszi szünethez képest – ismertette felmérésének eredményét pénteken a Szallas.hu.

Az előfoglalások legnagyobb része az Észak-Alföld, Észak-Magyarország és Dél-Alföld régiót érinti,

míg a települések rangsorában Eger, Gyula, Budapest, Pécs és Szeged áll az élen.

A foglalások fele két éjszakára szól, negyede háromra, 16 százalékuk pedig egyéjszakás. Szeptemberben és októberben a belföldi foglalásokhoz kapcsolódó online fizetések összértékének a negyedét SZÉP-kártyával rendezték.

Bár idén október 23-a nem esik hosszú hétvégére, az október 25-i pénteki utolsó tanítási nap megnyitja az őszi szünetet, amelyet a november elsejei hosszú hétvége követ.

Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője a közleményben hozzátette: az utolsó pillanatos foglalásokkal együtt még további jelentős élénkülés várható az elkövetkező napokban is.

Az őszi időszak kedvez a hoteleknek: az előfoglalások harmadánál hotelt választottak a vendégek. Negyedük apartmanba, ötödük vendégházba szól, minden tizedik vendég panziót választott, míg 5 százalékuk más szállástípust keresett. Az előfoglalások 38 százaléka wellness-szálláshelyre érkezett.

Az őszi szünetre szóló belföldi foglalások 34 százaléka 50-100 ezer forint közötti, míg 30 százalékuk 50 ezer forint alatti kosárértékű. A foglalások 17 százaléka 100-150 ezer forint közé esik, közel 9 százalékuk pedig 150-200 ezer forint közötti kosárértéket képvisel. A foglalások valamivel több mint 7 százaléka 200-300 ezer forint közötti, és mindössze 3 százalékuk haladja meg a 300 ezer forintot.

Valamennyi szállásadó ilyenkor szezonális és más különleges programmal, dekorációval készül. Sok helyen lesz tökfaragás, de valahol varázslóiskola és Halloween minidisco, arc- és csillámfestés, jelmezverseny és gyermekműsor várja a kicsiket - tette hozzá a szóvivő. A felnőttek számára pedig egyes helyeken borkóstolóval, hosszabbított wellness nyitvatartással kedveskednek.

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

utazás | őszi szünet | belföld | magyarok | tömegek

FOLYTASD EZZEL

Magyarország ásványvíz-forrásai túracélpontnak is tökéletesek

Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Ez az egzotikus hely lesz a következő téli nyaralások favoritja!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom