Egy könnyedebb vagy éppen testesebb vörösbor nemcsak az ünnepi vacsorát koronázza meg, de tökéletes társunk a Roadster magazin legfrissebb lapszámának olvasgatásához is.
Az ünnepekhez leginkább a merlot, a pinot noir, a bikavér és a kékfrankos passzol, amelyek ízvilágában a fűszeresség mellett a piros bogyós gyümölcsök is izgalmasan jelennek meg.
A Bortársaság kínálatában több ilyen vörösbor is megtalálható – ezekből válogattuk ki a kedvenceinket.
1. Pannonhalmi Főapátság: Pinot Noir 2021
A Pannonhalmi Főapátságban a borok kifejezetten nagy gondossággal készülnek, nincs ez másként a 2021-es Pino Noir-ral sem, amelyet bogyózás és optikai válogatás után acéltartályban hidegmacerálták, mielőtt erjeszteni kezdték volna.
A végeredmény egy olyan csodálatosan testes bor lett,
amelyet 15-16 Celsius fokra hűtve érdemes fogyasztani barnahúsok, különösen kacsa- és bárányételek kísérőjeként.
2. Gellavilla: September 2020
Balatonszőlősön, 1799-ben épített kőfalak ölelésében található hét hektáros, organikus művelésű területről származik a Gellavilla September 2020-bora, amely merlot és pinot noir keverékeként született meg. A két szőlőfajtát egy napon szüretelték, így első perctől kezdve együtt is erjedtek egy éven keresztül.
A kevésbé édes, sokkal inkább kerek, gazdag ízvilágú bor tökéletes választás egy elegánsabb alkalomra.
3. Etyeki Kúria: Red 2019
Az Etyeki Kúria nem egyszer megcsillogtatta már tudományát gyöngyöző borban és tradicionális pezsgőben is, ám a kékfrankosból, merlot-ból és pinot noir-ból készült Redet tartják a pince főborásza kedvencének. A szőlőket kíméletes bogyózást követően két hétig héjon, majd az almasavbontást követően tartályokban, illetve tölgyfahordókban erjesztik.
A házasítást követően jön létre a semmihez sem hasonlítható rubin szín, amely ezer közül is megkülönbözteti az Red 2019-et.
A bor illatában a szeder és vörösáfonya köszön vissza egy kevés szegfűszeg és medvecukor kíséretében, kóstolás során pedig piros bogyós gyümölcsöket, fűszerességet és hibiszkuszt fedezhetünk fel.
4. Bott Frigyes: Faricka Kékfrankos 2020 (Bio)
A muzslai Öreg-hegyről származó, biodinamikusan művelt szőlőből, spontán erjedéssel, majd tizennégy hónap hordós érleléssel és fél év acéltartályban történő várakozást követően,
szűretlen palackozással készült Faricka Kékfrankos 2020 igazi kuriózumnak számít.
A bor fantasztikus, koncentrált ízvilágú, varázslatos fűszerezésű, elragadóan elegáns illatú, ami kihagyhatatlanná teszi a Bortársaság kínálatából.
bor | bortársaság | borajánló | vörös bor | ünnepi ital
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!