Close
Az osztott ablakok szerelmeseinek teremtették ezt a pazar házat

Az osztott ablakok szerelmeseinek teremtették ezt a pazar házat

Ez a rusztikus-indusztriális ház maga a nagybetűs nyár és életigenlés, az ablakaiba pedig már csak önmagukban beleszerettünk.

Mentett téglákból épült ez a pazar vidéki ház a brazil Porto Felizben. Az Estúdio Penha építésziroda egy kétgyerekes család számára álmodta meg a rezidenciát, akik szerették volna a napfelkeltétől a napnyugtáig élvezni az égitest minden szépségét, nagy társasági életet akartak berendezni, emellett el akarták mosni a kültér és a beltér határvonalait.

Mindez egy káprázatos, 820 négyzetméteres házban valósult meg, amelyhez az építészek a helyi parasztházakból merítettek inspirációt, végül pedig egy olyan fenomenális épület jött létre, melyben percek óta nem győzünk gyönyörködni.

A medencés,  asszimetrikus tetejű házban csodálatosak az osztott ablakok és nyílászárók, melyek egy-egy belső teret is ügyesen kötnek össze.

A fém és tégla, valamint a szabadon hagyott vezetékek indusztriális hatását ügyesen ellenpontozza és egészíti ki a színes, vidám dizájn.

Napestig elbiliárdozgatnánk ebben a hét méter magas nappaliban!

(Fotók: Fran Parente)

indusztriális | ház | brazil | villa | brazília

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram