Close
Az osztott ablakok szerelmeseinek teremtették ezt a pazar házat

Az osztott ablakok szerelmeseinek teremtették ezt a pazar házat

Ez a rusztikus-indusztriális ház maga a nagybetűs nyár és életigenlés, az ablakaiba pedig már csak önmagukban beleszerettünk.

Mentett téglákból épült ez a pazar vidéki ház a brazil Porto Felizben. Az Estúdio Penha építésziroda egy kétgyerekes család számára álmodta meg a rezidenciát, akik szerették volna a napfelkeltétől a napnyugtáig élvezni az égitest minden szépségét, nagy társasági életet akartak berendezni, emellett el akarták mosni a kültér és a beltér határvonalait.

Mindez egy káprázatos, 820 négyzetméteres házban valósult meg, amelyhez az építészek a helyi parasztházakból merítettek inspirációt, végül pedig egy olyan fenomenális épület jött létre, melyben percek óta nem győzünk gyönyörködni.

A medencés,  asszimetrikus tetejű házban csodálatosak az osztott ablakok és nyílászárók, melyek egy-egy belső teret is ügyesen kötnek össze.

A fém és tégla, valamint a szabadon hagyott vezetékek indusztriális hatását ügyesen ellenpontozza és egészíti ki a színes, vidám dizájn.

Napestig elbiliárdozgatnánk ebben a hét méter magas nappaliban!

(Fotók: Fran Parente)

nagy sztori | rezidencia | ház | brazil | építészet

FOLYTASD EZZEL

Úszó „szigetvárost” épít az óceánszint emelkedése miatt a kedvelt luxusnyaralóhely

Van egy tuti ingatlan-ötleted? Az Airbnb most 38 millió forinttal megtámogatja

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom