Ilyen változatos programokkal vár idén is az osztrák tél

A téli szezon kezdete idén látványos lesz: #winterliebe mottóval indítja az Österreich Werbung partnereivel közösen az eddigi legnagyobb nemzetközi kampányát, ezzel világszerte maximális digitális figyelmet szerezve az osztrák télnek.

"Első alkalommal kommunikálunk a tartományi turisztikai hivatalokkal közös, világos és átfogó üzenettel a téli időszakban. Szeretnénk újraéleszteni a vendégek tél iránti szeretetét és közvetíteni a vendéglátók tél iránti rajongását – magyarázza Lisa Weddig, az ÖW ügyvezető igazgatója. – Az osztrák tél változatos kínálatával törzsvendégeink mellett természetesen új célcsoportokat is szeretnénk megszólítani."

Ausztria kitűnik a téli tevékenységek sokféleségével

A síelés, snowboardozás vagy freeriding még mindig messze az első számú téli sporttevékenység, és Ausztria még mindig vitathatatlanul és egyértelműen piacvezető Európában, több mint ötvenszázalékos piaci részesedéssel. Ez az évszak azonban már régen nemcsak a téli sportokat jelenti a vendégeknek: ez lehet rekreáció és pihenés, sípályán kívüli havas üdülés, természetben töltött vagy akár városi üdülés is.

"A vendégek szeretnének sétálni, élvezni Ausztria kulináris finomságait, megcsodálni a látnivalókat, ellátogatni az adventi piacokra, vagy egyszerűen csak pihenni egyet a termálfürdőben – mondja Weddig. – Legyen szó a barátokkal vagy a családdal töltött téli üdülésről, Ausztria sokrétű téli ajánlata a vendégek igényeinek megfelelő választ kínálja.

"A nagyszabású kampány egyben válasz a koronavírus okozta válság aktuális fejleményeire és tendenciáira is.”

Szerinte az emberek vágya a természet és a szabadtéri testmozgás iránt egyre nagyobb. Különösen a túrázás és a könnyed séta a természetben vált fontosabbá a koronavírus következtében. Az olyan témák, mint az egészség és a fenntarthatóság, szintén egyre fontosabbak. Még ha biztonsági okokból az autóval való utazás részesülne is előnyben,  a jövőben a vendégek nemcsak az Ausztriába és az Ausztriában való utazást szeretnék majd környezetetbarátabb módon megoldani, hanem tudatosabban is szeretnének élni, és a regionális ételeket és italokat is élvezni az üdülés során.

A tél iránti szerelem jelen van minden tartományban

Az ausztriai tél hihetetlen változatos. A téli sportok központi szerepet játszanak, de Ausztria ennél sokkal többet is kínál. A városok – mint Bécs, Graz és Salzburg – elvarázsolnak adventi vásáraikkal, kávéházaikkal és kulturális kínálatukkal. Alsó-Ausztria, Stájerország és Burgenland arra invitálják vendégeiket, hogy a tél csendjét és csendes lassúságát fedezzék fel az állatvilággal együtt: ott a sítúrázás, a téli túrázás, a sífutás vagy akár az idilli tájakon való kényelmes havas séta áll a középpontban. Tirol, Vorarlberg és Salzburg tartomány nemcsak nagy síterepeivel, hanem szokásaival, kultúrájával és vendégszeretetével is kitűnik.

Felső-Ausztria a családoknak szóló ajánlatokra összpontosít – családbarát síterületeivel és olyan tevékenységekkel, mint a téli lovaglás és a szánkózás. Stájerországban, Karintiában és Burgenlandban számos termálfürdő és a gazdag kulináris kínálat nyújt kikapcsolódást a sokféle aktivitás után.

Csak néhány példa a téli ajánlatok sokféleségére és az idei téli szezon számos újdonságára:

  • Salzburg tartományban Európa egyik legnagyobb és legváltozatosabb télisport-régiója jött létre az új Panorama Link felvonónak köszönhetően, amely Flachau/Wagrain és Flachauwinkl/Kleinarl télisport-központokat köti össze;
  • A stájerországi Kreischberg síterepén a téli sportok kedvelői az idei évtől kezdve 161 ultramodern, tízüléses felvonóval utazhatnak a völgyből a hegyállomásig vezető 3,8 km-es távon;
  • Tirolban a Paznaunban található Silvretta Arena és a SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental is díjat kapott a fenntarthatóság és a klímavédelem iránti elkötelezettségéért;
  • Alsó-Ausztria a sípályák nyüzsgésének ellenpontjaként kínál programot: jól bebugyolálva élvezhetjük a téli csodavilágot a számos téli túraútvonalon – akár hótalpakkal is;
  • Karintia sem csak síelésre, hanem más téli tevékenységekre is hívogat, például korcsolyázásra a Weissensee-n, Európa legnagyobb természetes jégfelületén;
  • A Winterliebe am Feuerkogel jó példája a felső-ausztriai üdülés sokszínűségének: egyetlen jegy számos szabadidős tevékenység végzésére jogosít, legyen az síelés a Feuerkogelen vagy szörfözés a Riverwave hullámán;
  • Vorarlbergben egy Lech és Zug közötti téli túra során megtapasztalhatjuk, hogy bizonyos időpontokban különleges helyek színpadokká alakulnak át, ahol a Lech történetéhez kapcsolódó részleteket mutatják be;
  • Bécsben az elmúlt hónapokban mintegy tíz új szálloda nyílt: a Hotel Motto az 1920-as évek elegáns hangulatát idézi, a Superbude trendi, a Jazz in the City pedig a zene életérzését tükrözi;
  • Burgenlandban romantikus lovas szánhúzáson vehetünk részt a sztyeppén, megállhatunk a számos borász egyikénél, majd pihenhetünk egy termálfürdőbenn és meghallgathatjuk Haydn Évszakok című művét az Esterházy-kastélyban, amely pontosan tükrözi a tartomány hangulatát.

A #winterliebe kampány a régiók jellegzetességeire, illetve az emberek, a pillanatok és az érzések összjátékára helyezi a hangsúlyt. Bármilyen sokszínű is a kínálat, a téli iránti szerelem mindig a középpontban áll. "Kampányunkkal a téli sportok kedvelőit és a tél más örömeit szerető vendégeket is meg akarjuk szólítani. A közös művészeti, kulturális és kulináris élményekről szól. Röviden: az életörömről" – foglalja össze Weddig.

Töretlen utazási kedv – bizakodó hangulat a téli turisztikai szezonra vonatkozóan

Az Österreich Werbung által szeptember eleje és közepe között hét oszágban (Ausztriában, Németországban, Svájcban, Hollandiában, Nagy-Britanniában, Csehországban és Lengyelországban) végzett friss felmérés eredményei is adnak egy plusz löketet a következő téli szezonra. Alapvetően az utazási kedv töretlen, a téli utazások iránti bizalom nagy, így már most konkrét utazási tervek készülnek.

Ha havas téli üdülésről van szó, akkor irány Ausztria!

A legnagyobb küldőországokban – mint Németország és Hollandia – Ausztria a legkedveltebb téli úti cél. Svájcban, Csehországban és Lengyelországban a második, a briteknél a negyedik, alig lemaradva a második és harmadik helyezettektől (Olaszország és Svájc).

Ami az utazások időzítését illeti, bizonyos fokú visszatérés tapasztalható a koronavírus előtti időszakhoz: ismét a szünidőkhöz igazítják, a legerősebb hónapok a december, január és február. A tavaszi kilátások is optimisták. Abból indulhatunk ki, hogy a szezon egészét tekintve jó kihasználtságra lehet számítani, még akkor is, ha a foglalások általában még röviddel indulás előtt történnek.

Ha megnézzük a foglalási kritériumokat, világossá válik, hogy a vendégek legjobban a pénzvisszafizetési garanciákat és a rugalmas lemondási feltételeket keresik, ezt követi a higiéniai intézkedések megléte az adott szálláshelyen.

Meggyőző osztrák biztonsági koncepció

A felmérésből az is kiderült, hogy a be- és kiutazási szabályok nagyban befolyásolják az üdülési célpont kiválasztását. Ausztria volt az egyik első ország, amely 2021-ben az egyértelmű és átlátható biztonsági koncepcióra összpontosított. "Az Österreich Werbung az aktuális biztonsági intézkedésekről időben és átfogóan tájékoztatja nemzetközi vendégeit – ígéri Lisa Weddig –, mert az ausztriai gondtalan üdülés előfeltétele az utazók biztonsága, ezért számunkra is ez az elsődleges prioritás.”

Az Österreich Werbung ügyvezető igazgatója bizakodva tekint a következő téli szezon elé: "Minden idők legnagyobb téli kampányával, a partnereinkkel való sikeres együttműködéssel, valamint a széleskörű és vonzó üdülési kínálattal a lehető legtöbb vendéget szeretnénk inspirálni arra, hogy Ausztriában töltse a téli szabadságát."

(Fotók: Getty)

ausztria | | utazás | tél | síszezon

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom