Close
Öt akadálymentes kalandtúra, melyen felfedezhetőek a világ csodái

Öt akadálymentes kalandtúra, melyen felfedezhetőek a világ csodái

A világ természeti csodái kerekesszékkel is megközelíthetők! Egyre több turisztikai látványosságot akadálymentesítenek, így a bakancslistás kalandokból valóban senkinek sem kell többé kimaradnia. Összegyűjtöttünk néhány lehetőséget a nagyvilágból, amelyek felfedezése garantáltan felejthetetlen élményekkel szolgál majd.

Az Iguazú-vízesés felfedezése

Az Argentína és Brazília határán fekvő lélegzetelállító Iguazú-vízesést buja, zöld esőerdők veszik körül.

A park kerekesszékkel is jól látogatható, ösvényei szélesek, gondozottak, a látvány pedig, amelyet a zuhatag nyújt, valóban felejthetetlen.

Körút Új-Mexikóban

Az albuquerque-i székhelyű Routes Rentals társaság szervezett útjait elérhetővé tette a mozgáskorlátozottak számára, így az érdeklődők vezetett tandembiciklis, fekvő kerékpáros és elektromos kerékpáros túrákhoz is csatlakozhatnak, hogy körbekerekezzék Új-Mexikót.

Kajakozás a Közel-Keleten

A Wheel the World akadálymentes utazásokra szakosodott társaság Dohából az UNESCO Világörökségi oltalom alatt álló Al Zubarahba vezeti a látogatókat,

hogy aztán egy kajakkiránduláson vehessenek részt az Al Thakhira természetvédelmi területen.

Túra az Osztrák-Alpokban

Tirol, Ausztria egyik legnépszerűbb kirándulóterülete, amelyek közül több ösvény is könnyedén bejárható kerekesszékkel is. A látogatók felfedezhetik a térség legnagyobb tavát, az Achensee-tó körül kiépített aszfaltozott úton, de kirándulhatnak a Kalser Bach-folyó mentén is.

A túraútvonalak mentén éttermek sorakoznak, ahol a kilátás mellé fantasztikus autentikus ételek járnak.

Szafaritúra Afrikában

Az Endeavour Safaris botswanai székhelyű utazási iroda akadálymentes szafaritúráin Afrika csodálatos élővilágában gyönyörködhetünk.

Felfedezhetővé válnak a namíbiai homokdűnék, a dél-afrikai borvidékeken pedig borkóstolóval egybekötött pincetúrákon is részt vehetünk.

Egy jó kalandhoz kell azért némi izgalom, ebben a coloradói parkban akad bőven.

(Fotók: Getty Images, Pixabay)
kaland | utazás | túra | nagy sztori | bakancslista

FOLYTASD EZZEL

Kiakadtak a budapestiek az idei adventi villamoson

Ezekben a városokban garantáltan magával ragad a karácsonyi hangulat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram