Close
Öt dizájncsoda, amit már ma este hazavinnénk

Öt dizájncsoda, amit már ma este hazavinnénk

Szögletes formák, szokatlan ötletek uralják a díjnyertes dizájntermékekből összeállított best of-ot. Éljenek az egyenesek, az éles szögek, és a kihúzható, becsukható, átalakítható bútorok!

Morpheus csempeszőnyeg

Gyapjúból és bambuszrostból készült ez a kézzel csomózott csempeszőnyeg. A kedves vevő különböző mintákat hozhat létre a parkettáján, szabadon játszhat a szőnyeglapok elrendezésével. A lapok tökéletesen illeszkednek, ragasztani természetesen nem kell őket, és mivel mindegyik panel alatt csúszásgátló van, a lerakás után sem lesz probléma.

Bónuszként hazavinni is könnyebb, mert nem egy összecsavart óriáspalacsintát kell fuvarozni, hanem csak egymásra rakott lapokat.

Z-Matic hibrid lépcső és létra

Aki csak kis ideig is lakott tetőteres lakásban, értékelni fogja az összecsukható lépcső-létra ötletét, amivel helyet takarítunk meg, miközben továbbra is biztonságosan vándorolhatunk különböző szintek közt.

A dicséret Zev Bianchi dizájnert illeti; eredetileg a kihúzható padlásfeljáró helyett akart egy komfortosabb és szebb megoldást, később a létra mellett lépcsőfunkció is bekerült. Könnyíti a használatot az automatizált, előretekercselt kézi sín- és ajtórendszer.

Lullaby konyha

Altató – ezt a költői nevet adta Fabrizio Crisà az általa tervezett konyhabútornak, ami „fény és építészet kombinációja”. Az öreg tölgyfából készült vaskos polcok bármilyen otthonba azonnal harmóniát varázsolnak, a bútorba pedig állítható színhőmérsékletű LED-paneleket integráltak.

A szekrénysor kiegészíthető további polcokkal, és dizájnlámpa is jár hozzá – mivel mindkét fényforrás intenzitása állítható, biztosan mindenki rátalál a számára éppen kellemes variációra. Így folytathat konstruktív párbeszédet tér, bútor és ember egymással.

Black Labyrinth szekrény

Első pillantásra nem egyértelmű, mi is ez: egy 15 fiókos álló szekrény, amelynek a sötét tónusát a három fókuszpontból kiinduló intarziás sugarak oldják. A vázstruktúra ébenfa, az intarzia lángolt juhar; a vonalakat a Bauhaus-stílus inspirálta, míg a sok apró fiókot az ázsiai orvosi szekrények.

Eckhard Beger dizájner 2012-ben több mint húsz nemzetközi díjat nyert a terveivel, de a kreativitása azóta sem hagyta cserben.

Cubic Color fotel

A kockafotel szintén egy fénybútor, a karfák alatt LED-fényekkel, így eleve gondoskodik a szoba hangulatvilágításáról. A fémkeretre színes bőrkárpitot tervezett Ari Korolainen, helyenként pedig fémháló díszíti a fotelt, amelynek létezik egyszínű változata is.

Merőben praktikusak a karfák előtti fafogantyúk, pláne azoknak, akik hosszabb ücsörgés után próbálnak kikecmeregni belőle. A Cubic hagyományos stílust kombinál friss kreativitással, az eredmény pedig időtlen dizájn; ismerős, mégis új és izgalmas.

Ez is érdekelhet:

otthon | lakás | dizájn | bútor | konyha

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom