Close
Öt dizájncsoda, amit már ma este hazavinnénk

Öt dizájncsoda, amit már ma este hazavinnénk

Szögletes formák, szokatlan ötletek uralják a díjnyertes dizájntermékekből összeállított best of-ot. Éljenek az egyenesek, az éles szögek, és a kihúzható, becsukható, átalakítható bútorok!

Morpheus csempeszőnyeg

Gyapjúból és bambuszrostból készült ez a kézzel csomózott csempeszőnyeg. A kedves vevő különböző mintákat hozhat létre a parkettáján, szabadon játszhat a szőnyeglapok elrendezésével. A lapok tökéletesen illeszkednek, ragasztani természetesen nem kell őket, és mivel mindegyik panel alatt csúszásgátló van, a lerakás után sem lesz probléma.

Bónuszként hazavinni is könnyebb, mert nem egy összecsavart óriáspalacsintát kell fuvarozni, hanem csak egymásra rakott lapokat.

Z-Matic hibrid lépcső és létra

Aki csak kis ideig is lakott tetőteres lakásban, értékelni fogja az összecsukható lépcső-létra ötletét, amivel helyet takarítunk meg, miközben továbbra is biztonságosan vándorolhatunk különböző szintek közt.

A dicséret Zev Bianchi dizájnert illeti; eredetileg a kihúzható padlásfeljáró helyett akart egy komfortosabb és szebb megoldást, később a létra mellett lépcsőfunkció is bekerült. Könnyíti a használatot az automatizált, előretekercselt kézi sín- és ajtórendszer.

Lullaby konyha

Altató – ezt a költői nevet adta Fabrizio Crisà az általa tervezett konyhabútornak, ami „fény és építészet kombinációja”. Az öreg tölgyfából készült vaskos polcok bármilyen otthonba azonnal harmóniát varázsolnak, a bútorba pedig állítható színhőmérsékletű LED-paneleket integráltak.

A szekrénysor kiegészíthető további polcokkal, és dizájnlámpa is jár hozzá – mivel mindkét fényforrás intenzitása állítható, biztosan mindenki rátalál a számára éppen kellemes variációra. Így folytathat konstruktív párbeszédet tér, bútor és ember egymással.

Black Labyrinth szekrény

Első pillantásra nem egyértelmű, mi is ez: egy 15 fiókos álló szekrény, amelynek a sötét tónusát a három fókuszpontból kiinduló intarziás sugarak oldják. A vázstruktúra ébenfa, az intarzia lángolt juhar; a vonalakat a Bauhaus-stílus inspirálta, míg a sok apró fiókot az ázsiai orvosi szekrények.

Eckhard Beger dizájner 2012-ben több mint húsz nemzetközi díjat nyert a terveivel, de a kreativitása azóta sem hagyta cserben.

Cubic Color fotel

A kockafotel szintén egy fénybútor, a karfák alatt LED-fényekkel, így eleve gondoskodik a szoba hangulatvilágításáról. A fémkeretre színes bőrkárpitot tervezett Ari Korolainen, helyenként pedig fémháló díszíti a fotelt, amelynek létezik egyszínű változata is.

Merőben praktikusak a karfák előtti fafogantyúk, pláne azoknak, akik hosszabb ücsörgés után próbálnak kikecmeregni belőle. A Cubic hagyományos stílust kombinál friss kreativitással, az eredmény pedig időtlen dizájn; ismerős, mégis új és izgalmas.

Ez is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
Hihetetlenül látványos kiállítás nyílt Cannes új, víz alatti múzeumában
Johnny Depp francia birtokán bisztró, borbarlang és templom is található
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom