Close
Ezt az öt dolgot mindenképp meg kell tenned a következő spanyolországi utadon

Ezt az öt dolgot mindenképp meg kell tenned a következő spanyolországi utadon

Sangriát kortyolgatni egy nyüzsgő udvarban, serrano sonkába harapni a piacon, megkóstolni a helyi friss gyümölcsöket – ez csak néhány kötelező – gasztronómiai – tennivaló egy spanyolországi túra során. Van még egyéb is, mutatjuk!

Irány a part!

Spanyolország büszkélkedhet a világ legjobb múzeumai és éttermei közül jó néhánnyal, és akkor még nem beszéltünk a hosszú kilométereken átívelő toplistás tengerpartokról.

Az ország úgy ötezer kilométernyi szakasszal rendelkezik, tehát több száz, különböző típusú és méretű strandnak ad otthont, a kis öblöktől kezdve a sziklaképződményekkel teli gyönyörűségeken át a kiterjedt homokos partokig.

A San Sebastián-i La Concha strand egyértelműen a kötelezők között van, csodás sétányának köszönhetően Európa egyik legszebb városi strandjaként tartják számon. A tengerparti városokban egyébként szerencsére számos strand közel fekszik a közlekedési csomópontokhoz.

Művészeti kalandozás Madridban

A spanyolok kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a művészetben, elég csak a század leghíresebb alkotóira, Salvador Dalíra vagy Pablo Picassóra gondolni.

Egy túra Madrid híres művészeti múzeumaiban (Prado, Naval, Matadero, CaixaForum) a legjobb opció, hogy megtapasztaljuk művészetük sokszínűségét.

Tapasozás

Egy spanyolországi nyaralás kiemelkedő ajándékai között említendő a tapasokat kínáló éttermek és kávézók sokasága.

Aki viszont tapasozni megy, mindenképp készüljön fel rá, hogy osztozkodni fog.

Az asztalnál ülő csoportok tagjai ugyanis rendre különböző ételeket rendelnek kis adagokban, amiket aztán megosztva fogyasztanak el, ahelyett, hogy mindenki saját magának kérne egy-egy fogást. Spanyolországban szinte mindenhol találni tapasbárt, némelyik a kért ital mellé ajándék előételt, például olajbogyót is ad.

Élőzenés koncert

Ha létezik két egyetemes igazság a spanyolokkal kapcsolatban, akkor az az, hogy szeretik a könnyűzenét és a társasági eseményeket. Talán ez az egyik oka annak, hogy jó pár élvonalbeli zenei fesztivált rendeznek.

A legnagyobb a Primavera Sound, amelyet minden tavasszal vagy nyáron tartanak Barcelonában, ahol olyan eklektikus előadók lépnek fel, mint Miley Cyrus, Lizzo vagy az Arcade Fire. A barcelonai Sónar pedig már több mint 30 éves, vagyis régóta az elektronikus zenéért rajongók kedvence.

Tanulj meg pár szót spanyolul!

Bár az angolul beszélőknek nem okoz majd gondot a közlekedésben történő eligazodás, a helyi nyelv alapvető fortélyainak elsajátítása elkerülhetetlen és szükséges, legyen szó a nyaralás alatt elvégezhető rövid tanfolyamokról, vagy a hosszabb kurzusokról – akár még otthon.

Jól fog jönni és a helyiek is értékelik, ha a saját nyelvükön szólalsz meg.

Spanyolország történelmi fővárosa olyan, mint egy hatalmas olvasztótégely, amelyben a színes kulturális élet, a hihetetlen látnivalók, a nyüzsgő szórakozóhelyek és a kiemelkedő gasztronómia egyesül.

(Forrás: Traveldailynews, fotók: Unsplash, Getty Images)

 

utazás | spanyolország | kötelező | lista | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram