Close
Nyártól szuperolcsó nagysebességű vonattal suhanhatunk Madridból a tengerpartra

Nyártól szuperolcsó nagysebességű vonattal suhanhatunk Madridból a tengerpartra

Bizonyos dolgokban a fapados légitársaságok modelljét követik.

Spanyolország rohamsebességgel fejleszti a vasúthálózatát, és a tavalyi Madrid-Barcelona járat sikerén felbuzdulva idén újabb útvonalakkal bővíti a kínálatát.

Várhatóan tavasztól Madridból már a tengerparti Valenciába és Alicantéba, valamint a regionális fővárosba, Albacetébe is elrepíti az utasokat

akár mindössze kilenc euróért (körülbelül háromezer-kétszáz forintért).

Mindez a francia nemzeti vasúti szolgáltató, az SNCF leányvállalatának, az Ouigónak a nevéhez fűződik, és úgy tűnik, máris nagy hatást gyakorol a spanyol vonatpiacra. A rivális szolgáltató, az Renfe is elindította ugyanis fapados szolgáltatását Avlo néven, amely alálicitál az Ouigo árainak az alicantei és barcelonai útvonalakon.

Az ouigós utazásnál ugyanakkor nem árt figyelni arra, hogy a légitársaságoknál megszokott módhoz hasonlóan csomaglimit van, és díjmentesen maximum egy kis kézipoggyászt lehet felvinni.

Egy nagyobb, harminc kilós bőröndért további öt eurót (ezernyolcszáz forintot) kell fizetni, míg további kilenc euróért (háromezer-kétszáz forintért) olyan pluszszolgáltatásokat lehet vásárolni, mint a nagyobb ülés vagy a különböző szórakozási lehetőségek.

A cég a következő években tovább bővítené az útvonalait, 2023-ban például már Córdobába, Sevillába, Málagába és Costa del Solba is indítanak vonatokat a fővárosból.

Nemcsak Spanyolország újít a vasútvonalak terén, Olaszországban is megéri vontra szállnunk, ha pedig Európa legszebb vonatútjain andalognánk, erre induljunk.

(Forrás: timeout.com, képek: Getty Images)

nagysebességű | albacete | spanyolország | Alicante | valencia

FOLYTASD EZZEL

Nagyon morbid szabály lépett életbe az egyik francia kisvárosban: temetési kauciót kell fizetni a Mont Blanc megmászásához

Ezért nem szabad értékelést írni egy szállodáról, ha rossz az idő

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom