Close
Eltöltenél néhány napot a spanyol házban, amely a Squid Game lépcsőit ihlette?

Eltöltenél néhány napot a spanyol házban, amely a Squid Game lépcsőit ihlette?

A tengerparti apartmanház lakásaiba teraszokon és erődítményszerű, escheri  lépcsőházakon keresztül vezet az út.

A januárban elhunyt katalán építész, Ricardo Bofill trükkös és hipnotikus épületeiről volt ismert, leghíresebb alkotásai közé tartoznak azok az erődszerű apartmanházak, amelyek sokak szerint a Squid Game lépcsőit is ihlették.

A tengerparti Calpban található La Muralla Roját (melynek jelentése Vörös Fal) 1968-ban tervezte. A komplexumot 1973-ban építették, és eredetileg szociális lakások kaptak helyet benne, manapság azonban kifejezetten előkelő hangulat jellemzi. A lakások magánkézben vannak, és szabadtéri terasz, valamint tetőtéri medence is gondoskodik a lakók kényelméről.

Az erődítmény- és labirintusszerű építményhez, mely egy szikla tetején helyezkedik el,

az afrikai kasbáhk és az észak-afrikai vályogépületek adták az inspirációt.

A geometrikus lépcsősorok kapcsán gyakran emlegetik a paradox geometriai formákat ábrázoló rajzairól híressé vált M. C. Escher holland grafikust is.

Kasbah a marokkói Ait Benhaddou erődvárosában

A házban összesen ötven lakás van, melyeket teraszokon és lépcsőházakon keresztül lehet megközelíteni. Összesen háromféle rezidencia található benne: stúdió-, valamint két és három hálószobás apartman. A Timeout mindegyikből talált kibérelhetőt.

Így néz ki az egy hálószobás:

Így fest a kétszobás, frissen felújított erkéllyel:

És található ott egy élénk színekbe öltöztetett, háromszobás apartman is.

Ha más, különleges spanyol épületekre is kíváncsi vagy, akkor érdemes megnézned ezt a házat, amely szinte lebeg a föld felett, vagy ezt a luxusvillát, amely hegyeket és tengert ölel magához.

(Források: timeout.com, nypost.com, képek: Unsplash, Wikimédia Commons, ricardobofill.com)

lépcső | spanyolország | tengerpart | airbnb | La Muralla Roja

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram