Close
Öt elvarázsolt sziget Európában, ahol a főszezonban is nyugalmat találunk

Öt elvarázsolt sziget Európában, ahol a főszezonban is nyugalmat találunk

Csodálatos természet, béke és önfeledt kikapcsolódás vár ezeken a helyeken.

Porquerolles, Franciaország

A Hyères-szigetek legnyugatibb és legnagyobb tagját rövid kompúttal érhetjük el a szárazföldi Hyères-től. Miután az autókat kitiltották a sűrű erdőkkel tarkított szigetről, a legnagyobb zajt a talpunk vagy a biciklikerekek alatt motzsolódó fenyőtűk csapják. A legjobb strandokat, például a Plage d’Argent-et az északi partszakaszon találjuk.

Tabarca, Spanyolország

Ha a Costa Blancát túl soknak érezzük, célozzuk meg ezt az Alicantétól mintegy 35 kilométerre lévő földi paradicsomot, ahol a víz olyan tiszta, hogy ott nyitották meg az ország első tengeri rezervátumát.  A szintén autómentes szigetre ötven perces kompozással érkezhetünk meg, és olyan programok várnak, mint a séta a szigetet övező erődítményfalakon, snorkelezés és halászléevés a parton.

Tenedosz, Törökország

Az ország nyugati partjainál található Tenedosz vagy törökül Bozcaada szigetét a görög mitológiából is ismerhetjük, az Iliász szerint például

innen bocsátották vízre az akhájok a trójai falovat szállító hajójukat.

Manapság a görög és a török kultúra harmonikusan él ott egymás mellett, ahogyan a mecsetek és az ortodox templomok is megférnek együtt. A Çanakkale-i kikötőből komppal elérhető, hangulatos szigetre menekülnek nyaranta az isztambuliak a hőség elől, hogy tengerre néző tavernákban, szőlőtőkékkel borított domboldalak tövében élvezzék a nyár örömeit.

Szírosz, Görögország

Szíroszon a pezsgő élet és a vidéki nyugalom tökéletes elegyét találjuk, miközben hangulatos látnivalókban sincs hiány. A tengerparti főváros, Ermoupoli neoklasszikus házai lépcsőzetesen emelkednek a partok felett, a helyiek hosszasan ücsörögnek a tavernák asztalainál, távolabb pedig olajfaligetek és gyümölcsösök szegélyezik az utat a vadabb tájak és elhagyatott strandok felé.

La Graciosa, Kanári-szigetek

Ez a Lanzarotétól három mérföldre található apró sziget egészen más Kanári-élményt kínál, mint amit megszoktunk: nincsenek autók, zaj és tömeg, csak egy

idilli tengeri rezervátum homokos ösvényekkel,

bájos éttermekkel, vad homokdűnékkel és kellemes strandokkal. A szigetet megkerülhetjük túrázva, vagy bérelhetünk kerékpárt a fehérre meszelt kikötőfaluban, Caleta de Sebó-ban. La Lajában megfigyelhetjük, hogyan javítják hálóikat a halászok, Las Conchas-nál pedig a vadabb smaragdvizekben mártózhatunk.

Ez az öt elbűvölő sziget vélhetően megjelent már az álmainkban, itt pedig a Földközi-tenger Izlandját találjuk.

(Forrás: The Guardian, képek: Getty Images)

törökország | spanyolország | nagy sztori | nyaralás | franciaország

FOLYTASD EZZEL

Légiutas-kísérők elárulták, mik azok, amiket semmiképp sem szabad enni és inni a repülőn

Uniós kísérleti projekt keretében rendezik újra az erdélyi település belvárosát

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram