Négy budapesti és egy badacsonyi eseményt ajánlunk a hummusztól a borokig.
05.12. A nagy hummusz reggeli | Pingrumba
Mi lenne a világgal hummusz nélkül? Talán jobb nem is belegondolni. Azt, hogy a számtalan ország gasztronómiájában megtalálható hummusz honnan is eredeztethető pontosan, már szinte lehetetlen volna felkutatni. Ami biztos: egy tál friss, krémes csicseriborsó mindig felteszi a napra a koronát. A nyári szezon előtti utolsó Ping-reggeli egy délelőtti óda lesz a hummuszhoz, ahol megmutatják ezer arcát és néhányat a sok variációs lehetőség közül.
05.13. Hummus Day 2024 | Dobrumba
Habár a Dobrumbában az év 365 napján megtalálják a tökéletes alkalmat a hummusz-falatozásra, kedvenc csicseriborsókrémük ezúttal kiemelt helyet foglal el az asztalon a hummusz világnapján.
A jeles nap alkalmából egy hármas hummusz-válogatással készülnek, amit legjobb házi receptjeiket felhasználva kísérleteztek ki.
05.10-13. Kóstoló Napok | Tilia Badacsony
Badacsony megújult borvendéglője, a Tilia Badacsony megújult étapjának fogásait négy napon keresztül tizenöt százalék kedvezménnyel kínálja.
Miért éri ez meg nekik?
A kedvezményért cserébe vendégeik véleményét kérik a Monarchia idejét megidéző fogásaikról, hogy a visszajelzéseket megfontolva tovább finomíthassák kínálatukat.
05.15. Palackpróba, vendég: Bott Frigyes
A Palackpróbákon olyan borokat poharaznak, csak ott, csak most, amik a legtöbb helyen, ahol találkozhatunk velük, csupán palackkal elérhetőek.
Ha már bor, akkor beszélgetés, ha már beszélgetés, akkor beszélgessünk a borokról is – ebben szerencsére februártól kezdve alkalomról alkalomra segítségünkre vannak borász barátaik, ez alkalommal Bott Frigyessel közösen lehet poharazni!
05.29 Palackpróba, vendég: Halász Imre x Sütő Zsolt
A történet ugyanaz, a nyár előtti utolsó kóstoló főszereplői pedig nem mások, mmint az Abeles Présház Halász Imréje és a Strekov Pince Sütő Zsoltja!
(Fotók: Getty Images, illusztrációk)
gasztronómia | pingrumba | palackpróba | kóstoló | bor
Magyarország ásványvíz-forrásai túracélpontnak is tökéletesek
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!