Öt karácsonyi filmes helyszín, amit a valóságban is felkereshetsz

Karácsonyi filmek. Lehet, hogy közhelyesek és sziruposak, de egyvalamit biztosan tudnak: hangulatba hozni. Sokan az ünnepre készülődés előtt teszik be a videóba...pardon, indítják el valamelyik streaming-szolgáltatón a kedvencüket és nem is biztos, hogy közben eszükbe jut, akár fel is kereshetik azokat a helyeket, ahol az ikonikus jelenetek életre keltek. Az Igazából szerelemtől a Die Hardig mutatunk pár klasszikus filmes helyszínt, amelyeket meg lehet látogatni.

Reszkessetek, betörők!

Örök kedvenc, tippünk szerint legalább a következő száz évben biztosan leadja valamelyik tévécsatorna karácsonykor.

A tipikusan amerikai családi ház, amit a kis Kevin McCallister egyedül próbál megvédeni az aligha Mensa-tag betörőktől a Lincoln Avenue-n található, Winnetka városrészben, egy Chicagótól északra fekvő kertvárosi kerületben. A Disney+ reboot, a Home Sweet Home Alone 2021 decemberében esedékes megjelenése alkalmából a rajongók az Airbnb-n keresztül akár egy éjszakára is kivehetik – ráadásul autentikusan feldíszített és berendezett ház, csapdák, és természetesen pizza várja őket.

A közeli Green Bay Roadon található a Station Park, ahol Kevin meglátogatja a Mikulást, és ahol az amerikai fogorvosok szövetségének jóváhagyásával készült fogkefét vásárolja a gyógyszertárban (ami a valóságban egy pékség).

A templom, amelyet felkeres (Trinity United Methodist Church), Wilmette-ben, egy másik  külvárosban van, bár a belső tereket Oak Parkban, a Grace Episcopal templomban forgatták.

Drágán add az életed

Először is hivatalosan lezárjuk azt az örök vitát, hogy az 1988-as akciófilm a karácsonyi filmek kategóriájába sorolható-e.

Abba, mivel a film elején a Nakatomi-toronyban rendezett fogadás nem más, mint egy karácsonyi parti.

A rajongók jól tudják, hogy a torony, ahol Bruce Willis atlétában egymaga megmenti felesége túszul ejtett kollégáit (mármint akik életben maradtak), valójában a Los Angeles-i harmincnégy emeletes Fox Plaza. Az 1960-as években átadott épület gyakran felbukkan filmekben, például az 1972-es A majmok bolygója negyedik részében egy disztópikus majom-jövő része volt.

Igazából szerelem

Ahogy Kevin, úgy Richard Curtis romantikus-vicces kultfilmje nélkül sincs már karácsony. Az ünnep előtti hektikus hónapban játszódó történet több karaktert és cselekményszálat fon össze – mindegyik a szerelem valamilyen megtestesülését érinti.

Az egyik jelenetben a titokzatos Rowan Atkinson okoz némi szemöldökráncolást Alan Rickmannek, amikor a londoni luxusáruház, a Selfridges ékszerpultjánál nem tud elég gyorsan becsomagolni egy nyakláncot.

Erőszakik

Kétségtelen tény, hogy nem egy hagyományos karácsonyi film, de a helyszínekre biztosan nem lehet panasz. Martin McDonagh sötét és néhol vidám mozijában az ünnepek alatt nyaraló bérgyilkosok, Ken (Brendan Gleeson) és Ray (Colin Farrell) a gyönyörű, középkori hangulatú Bruges-ben tartózkodnak és nagyrészt jól is érzik magukat.

Meglátogatják a Jeruzsálemi templomot a Jerusalemstraat-on, sétálnak a Koningin Astrid parkban, és benéznek a Groeninge Múzeumba is. Később Ken feljut a Grote Markton található 13. századi Belfry-ra, bár valószínűleg azt kívánja, bárcsak ne tette volna. Ray pedig a Vismarkton (halpiac) tesz egy túrát a meglehetősen túlpörgött főnökével, Harryvel (Ralph Fiennes).

Bridget Jones naplója

A filmek szeretik a karácsonyt a csillogó varázslat és a romantika mentén lefesteni, de a Bridget Jones naplója más –  és talán reálisabb – megközelítést alkalmaz.

Valószínűleg mindannyian át tudjuk érezni Bridget kínos családi vacsoráit, csúnya karácsonyi pulcsijait, valamint a szerelmi háromszögét Hugh Granttel és Colin Firth-szel. Na jó, utóbbit talán nem biztos...

A film egy pontján az aljas Daniel Cleaver elviszi Bridget-et egy hétvégére. A jelenleg átalakítás alatt álló Stoke Parkba, egy több mint 900 éves múltra visszatekintő birtokra mennek, ami többek között két James Bond-filmben is főszerepet kapott.

(Forrás: CN Traveler, fotók: Getty Images)

karácsonyi | filmes | mozi | nagy sztori | helyszínek

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom