Close
Öt kötelező kellék, ami nélkül ma már nem lehet utazni

Öt kötelező kellék, ami nélkül ma már nem lehet utazni

Nem csupán az életedet könnyítik meg, de az utazást vagy a nyaralást is élvezetesebbé teszik.

Okostelefon

Ne legyenek kétségeid, a modern korban nem utazhatsz okostelefon nélkül. Ha mégis, akkor szinte lehetetlenné válik a hatékony közlekedés, a barátokkal és családdal történő kapcsolatottartás, plusz saját magad szórakoztatása az esetleges holtidőkben.

Ha például egy hat-hét órás repülőútra indulsz, akkor szükséged lesz valamire, ami leköti a figyelmedet (különben halálra unod magad, azt peddig tudjuk, hogy repülőn aludni szinte esélytelen).

Jó ötlet, ha utazás közben játszol néhány offline is elérhető játékkal, legyen az kvíz vagy póker, netán táblagépre letöltesz egy filmet, vagy sorozatot.

Hordozható töltő

Bizonyos helyzetekben akár életmentő is lehet, például ha eltévedsz a hegyekben túrázás közben és lemerül az okoseszközöd.

A legtöbb hordozható töltő elfér a zsebben vagy hátizsákban, így nem kell aggódni, hogy túl sok helyet foglal el.

Utazópárna

Ha tudod, hogy sokat leszel úton vagy hosszú ideig tart a repülés/buszozás/vonatozás, akkor mindenképpen legyen nálad.

Megakadályozza, hogy a nyakad elmerevedjen. Feltéve, ha jól használod.

Kézfertőtlenítő

A legtöbb ember drasztikusan megváltoztatta a higiéniai szokásait a világjárvány óta. Most már sokkal gyakoribb, hogy kézfertőtlenítőt tartunk maguknál – különösen utazás közben.

Elvégre könnyű baktériumokat összeszedni, ha hosszabb ideig utazol és különböző felületekhez érsz hozzá. Szerencsére a kézfertőtlenítők a legtöbb baktériumot elpusztítják, így megakadályozzák, hogy megbetegedj.

Kis elsősegélycsomag

A táskádban vagy a bőröndödben mindig legyen egy kis és kompakt elsősegélycsomag.

Soha sem tudhatod, mikor lesz rá szükséged, mert balesetek bármikor történetek!

Az elsősegélycsomagban okvetlenül legyen ibuprofén, fertőtlenítő, antibakteriális törlőkendők, sebtapaszok és hasonló fontos dolgok.

Egy repülőút néha bizonyos járulékokkal járhat, hiszen jó néhány történésre nincs ráhatásunk, és adott esetben különféle események megzavarhatják az utazásunkat – ilyen például, ha valaki nem tartja be a kimondott és kimondatlan szabályokat.

(Forrás: Traveldailynews, fotók: Unsplash, Getty Images)

nélkülözhetetlen | kellékek | repülés | kötelező | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezt a titkos nyelvet használják egymás közt az utaskísérők

Eltörli a korlátozásokat a magyarok egyik kedvenc téli úti célja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram