Close
Jó eséllyel eddig rosszul használtad utazáshoz a nyakpárnát

Jó eséllyel eddig rosszul használtad utazáshoz a nyakpárnát

Van benne valami.

Aki próbált már végtelenül hosszúnak tűnő repülőúton – vagy vonatozás, netán buszozás alkalmával – ülve aludni, tudja, hogy nem könnyű megtalálni a kényelmes pozíciót a pihenéshez. A fapados járatokon gyakorlatilag nem is lehet elgémberedés nélkül megúszni az alvást, nem beszélve a fejünk állandó lebillenéséről.

A nyakat illetően segíthet az ügyön a pihe-puha utazópárna, amit viszont nagy valószínűséggel az emberek többsége rosszul használ.

Konkrétan fordítva.

Korábban néhány szakorvos, most pedig egy Sidneyraz néven ismert tiktoker hívta fel erre a figyelmet, aki egy néhány másodperces videóban mutatta meg, hogyan alhatunk jóval kényelmesebben a repülőn, ha megfelelően használjuk a segédeszközt.

A legtöbben klasszikus, U alakú nyakpárnával felszerelkezve vágunk neki egy hosszabb utazásnak, a videóból pedig kiderül, hogy érdemesebb úgy fordítani a párnát, hogy az U betű alja legyen az állunk alatt, mert így a párna elalvás esetén megakadályozza a fejünk előre borulását.

Persze hivatalosan nincs helyes vagy helytelen módja a használatának, de ezzel a módszerrel nagyobb eséllyel kerülhetőek el az ébredés utáni nyakfájdalmak.

Egy repülőút néha bizonyos járulékokkal járhat, hiszen jó néhány történésre nincs ráhatásunk, és adott esetben különféle események megzavarhatják az utazásunkat – ilyen például, ha valaki nem tartja be a kimondott és kimondatlan szabályokat.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

utazás | alvás | rosszul | használat | repülés

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom