Close
Jó eséllyel eddig rosszul használtad utazáshoz a nyakpárnát

Jó eséllyel eddig rosszul használtad utazáshoz a nyakpárnát

Van benne valami.

Aki próbált már végtelenül hosszúnak tűnő repülőúton – vagy vonatozás, netán buszozás alkalmával – ülve aludni, tudja, hogy nem könnyű megtalálni a kényelmes pozíciót a pihenéshez. A fapados járatokon gyakorlatilag nem is lehet elgémberedés nélkül megúszni az alvást, nem beszélve a fejünk állandó lebillenéséről.

A nyakat illetően segíthet az ügyön a pihe-puha utazópárna, amit viszont nagy valószínűséggel az emberek többsége rosszul használ.

Konkrétan fordítva.

Korábban néhány szakorvos, most pedig egy Sidneyraz néven ismert tiktoker hívta fel erre a figyelmet, aki egy néhány másodperces videóban mutatta meg, hogyan alhatunk jóval kényelmesebben a repülőn, ha megfelelően használjuk a segédeszközt.

A legtöbben klasszikus, U alakú nyakpárnával felszerelkezve vágunk neki egy hosszabb utazásnak, a videóból pedig kiderül, hogy érdemesebb úgy fordítani a párnát, hogy az U betű alja legyen az állunk alatt, mert így a párna elalvás esetén megakadályozza a fejünk előre borulását.

Persze hivatalosan nincs helyes vagy helytelen módja a használatának, de ezzel a módszerrel nagyobb eséllyel kerülhetőek el az ébredés utáni nyakfájdalmak.

Egy repülőút néha bizonyos járulékokkal járhat, hiszen jó néhány történésre nincs ráhatásunk, és adott esetben különféle események megzavarhatják az utazásunkat – ilyen például, ha valaki nem tartja be a kimondott és kimondatlan szabályokat.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

pihenés | alvás | használat | rosszul | repülés

FOLYTASD EZZEL

Három luxus úti cél környezettudatos utazóknak

A világ legbarátságosabb városa ez az apró olasz település lett

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram