Jó eséllyel eddig rosszul használtad utazáshoz a nyakpárnát

Van benne valami.

Aki próbált már végtelenül hosszúnak tűnő repülőúton – vagy vonatozás, netán buszozás alkalmával – ülve aludni, tudja, hogy nem könnyű megtalálni a kényelmes pozíciót a pihenéshez. A fapados járatokon gyakorlatilag nem is lehet elgémberedés nélkül megúszni az alvást, nem beszélve a fejünk állandó lebillenéséről.

A nyakat illetően segíthet az ügyön a pihe-puha utazópárna, amit viszont nagy valószínűséggel az emberek többsége rosszul használ.

Konkrétan fordítva.

Korábban néhány szakorvos, most pedig egy Sidneyraz néven ismert tiktoker hívta fel erre a figyelmet, aki egy néhány másodperces videóban mutatta meg, hogyan alhatunk jóval kényelmesebben a repülőn, ha megfelelően használjuk a segédeszközt.

A legtöbben klasszikus, U alakú nyakpárnával felszerelkezve vágunk neki egy hosszabb utazásnak, a videóból pedig kiderül, hogy érdemesebb úgy fordítani a párnát, hogy az U betű alja legyen az állunk alatt, mert így a párna elalvás esetén megakadályozza a fejünk előre borulását.

Persze hivatalosan nincs helyes vagy helytelen módja a használatának, de ezzel a módszerrel nagyobb eséllyel kerülhetőek el az ébredés utáni nyakfájdalmak.

Egy repülőút néha bizonyos járulékokkal járhat, hiszen jó néhány történésre nincs ráhatásunk, és adott esetben különféle események megzavarhatják az utazásunkat – ilyen például, ha valaki nem tartja be a kimondott és kimondatlan szabályokat.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

alvás | használat | nyakpárna | rosszul | pihenés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom