Close
Ez a módszer két perc alatt segít elaludni a repülőn

Ez a módszer két perc alatt segít elaludni a repülőn

Muszáj aludni pár órát a hosszú távú repülőutakon, ami egyben az egyik legnagyobb kihívást jelentő feladat is – különösen akkor, ha a turistaosztályra sikerült helyet foglalni. Justin Agustin fitneszszakértő egy felkapottá vált TikTok-videóban mutat be egy katonai módszert, melyről azt állítja, hogy az abban látható technikát alkalmazók kilencvenhat százalékát két perc alatt elnyomja az álom.

A katonáknak, mint tudjuk, gyakran kell megküzdeniük kényelmetlen alvási körülményekkel és zajokkal. A módszert ezért kifejezetten vadászpilóták számára fejlesztették ki, mivel az alváshiány jelentősen befolyásolhatja a reflexeket.

A technika meglehetősen egyszerű. A szakértők szerint a leghatásosabb eredmény elérése érdekében érdemes a bevetése előtt legalább hat hét gyakorlást beiktatni.

Az első lépés a test ellazítása. Szakaszosan, tetőtől talpig. Kezdjük a homlokkal, majd folytassuk a szemekkel, az arcunkkal, a vállakkal, a karokkal, az ujjakkal, a gyomorral, a combokkal, a térdekkel, a lábakkal és végül a lábfejekkel. Segít, ha elképzeljük, hogy kellemes melegség árad végig a testünkön, és közben a légzésünkre koncentrálunk.

A tudatunk ellazításához két forgatókönyv közül lehet választani: vagy arra gondolunk, hogy egy csendes, békés tavon fekszünk a tiszta égbolt alatt egy kenuban, vagy egy fekete bársony függőágyban pihenünk egy fekete szobában. Ha netán elterelődne a figyelmünk, tíz másodpercig ismételgessük magunkban a „ne gondolkodj” kifejezést.

Nem szabad azonban bosszankodni, ha netán mégse működne, elvégre ahány ember, annyiféle szervezet.

Alvásszakértők további tippjeit is érdemes még megfontolni, ilyen például  a kényelmes ruházat viselése és az olyan alapvető dolgok használata, mint a zajszűrő fejhallgató, a szemmaszk, a takaró és az utazópárna. Kerüljük a koffeint és az alkoholt, helyette fogyasszunk inkább vizet és próbáljunk meg olyan helyet választani gépen, ami távol van a mosdótól, hogy az utastársak ne zavarják meg a szendergésünket.

Ha esetleg eddig nem gondolkodtál el ezen, itt eláruljuk, miért vannak fehérre festve a repülőgépek, itt pedig azt, hogy miért a bal oldalon kell beszállni a gépbe.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images)

elalvás | járat | alvás | trükk | módszer

FOLYTASD EZZEL

Rendhagyó kártyapartin mutatta be teljes programját a harmadik Liszt Ünnep

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram