Close
Ez az egyetlen étel, amit soha nem szabad rendelni a repülőn a szakértők szerint

Ez az egyetlen étel, amit soha nem szabad rendelni a repülőn a szakértők szerint

Az ízlelőbimbóink meg fogják köszönni.

A légitársaságok sokszor kapják meg a kritikát, hogy íztelenek a fedélzeten felszolgált ételeik. Fontos azonban megjegyezni, hogy mindez inkább az emberi szervezet több ezer méter magasban történő tartózkodására adott reakciójáról szól, mint magáról az ételről.

A német Fraunhofer intézet által végzett tanulmány szerint ugyanis repülés közben a szárazság és az alacsony nyomás kombinációja harminc százalékkal csökkenti az emberi ízlelőbimbók érzékenységét mind az édes, mind a sós ízeket tekintve.

A légitársaságokat viszont nem feltétlenül az ételek íze érdekli, sokkal inkább az élelmiszerek biztonsága. Mivel egyszerre nagy mennyiséget szállítanak, ezért nem engedhetik meg magunknak, hogy ne adj’ isten, nem megfelelő dolgok kerülnek a csomagba.

A biztonságon túl egyes élelmiszerek pedig egyszerűen nem bírják a főzési folyamatot a levegőben. Gyakorlatilag az összes ételhez hasonlóan a tésztát is közvetlenül a tálalás előtt újramelegítik, ami azt jelenti, hogy mire eljut az utashoz, valószínűleg már szétfő. Fölösleges tehát abban reménykedni, hogy az olasz éttermeket idéző állapotban al dente kerül elénk.

Ráadásul, ha a szósz és a tészta aránya nem megfelelő, messze nem lesz ízletes a fogás.

Szakértők szerint a tészták vagy más, szénhidrát tartalmú ételek nem  a legjobb opciók azoknak, akik egészséges finomságokban gondolkodnak odafent, netán azt remélik, hogy “éberen” érkeznek meg az úti céljukra.

Ha sok szénhidrátot, például szószokkal készült tésztát, kenyeret, muffint vagy süteményt eszünk, letargikusnak, nyűgösnek és kevésbé telítettnek érezzük magunkat utána. A vércukorszint előbb megugrik, majd leesik, ami negatívan befolyásolja a közérzetet.

Mit érdemes akkor rendelni a fedélzeten?

A legjobb megoldás az, ha lemondunk a repülőgépes ételekről, és inkább saját magunk készítünk valamit utazás előtt, aztán elcsomagoljuk.  A rágcsálnivalók közül a popcorn, a fehérjeszeletek és a gyümölcsök, no meg a szendvicsek csomagolása például egészen egyszerű.

Ha esetleg eddig nem gondolkodtál el ezen, itt eláruljuk, miért vannak fehérre festve a repülőgépek, itt pedig azt, hogy miért a bal oldalon kell beszállni a gépbe.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images, Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Nagyot újít a spirituális utazók egyik kedvenc úti célja
Ezekre az úti célokra vágyik most a legtöbb fiatal
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom