A zene legutolsó részletét is eljuttatják a fülünkbe ezek az első ligás hanghordozók

Mindegy, hogy otthon vagy útközben csendülnek fel a kedvenc ütemeink, dallamaink, refrénjeink, a tökéletes hangzáshoz tökéletes eszközökre van szükség. Most mutatunk öt plusz egy ilyen terméket.

Sony Signature Walkman (NW-WM1Z)

A hordozható zenelejátszók kora bőven nem az Apple-féle iPoddal kezdődött. Japánból indult hódító útjára a Walkman, első körben természetesen kazettás változatban. A fejlődésnek megfelelően később CD, majd digitális formátum kezelésére alkalmas eszközökön tűnt fel a mára legendássá vált márkanév.

A Sony Signature sorozata a maximális minőséget kereső zenehallgatóknak készült, és ehhez kötelező volt egy hordozható megoldást is kínálni.

A Signature Walkman csúcsváltozata már külsőleg is messze kitűnik a szokványos lejátszók közül.

Arannyal bevont, oxigénmentes rézből készült a teljes burkolat, mivel ez rendkívül szilárd és tökéletes hangzást biztosít. A legjobb minőségű alkatrészeket és technológiát találjuk benne, hogy a zene legutolsó részlete is eljusson a fülünkbe.

Kezdve a különleges, kézzel készített kábelezéstől a speciális kondenzátorokon át a csúcstechnikájú digitális erősítőig, különleges, szimmetrikus kimenetig és nagyfelbontású átvitelre képes Bluetooth kapcsolatig a készülék minden porcikája a tökéletes hangzást szolgálja. Használni viszont nem bonyolult, mert a négy hüvelykes érintőkijelzőn könnyen eligazodunk a zenéink és a számtalan beállítási lehetőség között.

Aki a zsebében is szeretné magával vinni a csúcsminőségű zenei élményt, az ennél jobb eszközt biztosan nem talál hozzá.

Denon AH-D7200

Van az úgy, hogy a zenehallgatás egyszemélyes tevékenység, és persze másokat se szeretnénk zavarni vele (vagy épp ők ne zavarjanak minket). Ehhez tökéletes társ egy fejhallgató, de ahogy minden téren, a legjobbak itt is külön ligában játszanak.

A Denon referencia modellje már külsejével sem bíz semmit a véletlenre.

A valódi báránybőrből készült fejpánt, a memóriahabos fülpárnák, a finoman ívelt, öntött alumínium pántok mind azt mutatják, ez sokkal több, mint az átlagos.

Igényes és minőségi megoldás a golyóscsapágyas állító mechanizmus, a dizájnt pedig a tömör diófából készült fülkagylók teszik teljessé. Ám a csodás külső mit sem érne csodás hangzás nélkül.

Már az oxigénmentes rézből készült, aranyozott csatlakozású és levehető kábel is a legkiválóbb minőséget képviseli, de a Denon ennyivel nem elégedett meg. A bő ötven éves tapasztalatukra alapozva megalkották a nano-szálas anyagból készült FreeEdge membránt, amely különleges csillapításával kiszűri a legkisebb zavaró rezgéseket is. Mindezt különleges gyantával toldották meg, a végeredmény pedig a torzításmentes, kristálytiszta zene, pont amit kívánunk és elvárunk tőle.

Érdekesség, hogy a Denon csúcsmodellje meglepően jó ár/érték aránnyal bír, így csodás külseje és hangzása mellett ezzel is könnyen elcsábíthat minket.

Technics SE-R1

Az igazi hifi-őrültek jól tudják, hogy az otthoni zenehallgatás és a házimozi egészen más kategória. Ezért aztán külön rendszert állítanak össze a minőség érdekében, melynek egyik legfontosabb eleme a sztereó erősítő.

 

A Panasonic tulajdonába tartozó Technics már több mint fél évszázada egyike a legnevesebb hifi márkáknak, azonban néhány éve kis híján csődbe ment. Később megrázták magukat, 2015-ben visszatértek és amit magukkal hoztak, azzal újra feltették a nevüket a csúcsminőség oltárára. Az SE-R1 erősítő egyszerre idézi a múltat analóg, mutatós kijelzőjével, ugyanakkor minimalista, szálcsiszolt burkolatával a modern világban is megállja a helyét.

Amit pedig belül találunk, az maga a színtiszta mérnöki remekmű.

Olyan és annyi technikai megoldást alkalmaztak, hogy ezek felsorolása és bemutatása önmagában meghaladná e cikk terjedelmét. A létező legprofibb zaj- és torzítás szűrők nem csupán szűrik, hanem helyre is állítják a legkisebb hibát minden egyes hangban.

A sztereó hangsávot két, egymástól teljesen független részre bontja, gyakorlatilag két monó erősítő dolgozik a burkolat mögött. Minden, még a súlyelosztás és a talpak formája, a belső egységek elhelyezése is a legtökéletesebb minőséget szolgálja. A spórolás hiányát a bő ötven kilós súlya is jól jelzi, de elképesztő képességei mellett nem tömték tele gombokkal, a funkciók jelentős részét a távirányítóról tudjuk működtetni. Nincs mese, a Technics sztereó erősítőjének ott a helye minden zeneőrült nappalijában.

Burmester Reference Line CD Player

Az MP3 és online zene világában már megmosolyogtató lehet a CD, azonban az igazi hifisták sosem mondtak le róla. A tömörítetlen, de már digitális formátum megjelenésekor igazi forradalmat indított el.

A kazettánál sokkal strapabíróbb, kiváló minőségű, tartós és lényegesen egyszerűbben kezelhető lemez ma is megállja a helyét. Főleg akkor, ha valaki olyan különleges lejátszóval hallgatja őket, mint a Burmester készüléke. A nem túl beszédes 069-es típusszámot egy olyan referencia eszköz viseli, amire méltán lehet büszke mind a gyártó, mind pedig az, akinek otthonában üzemel. Ahogy az elvárható, már a külsejével is jelzi, itt most valami nagyon nem átlagosat látunk.

A gyönyörűen megmunkált és precízen méretezett fémburkolatot számos csavar fogja össze, mégpedig szándékosan látható módon.

Az önmagában sem pehelysúlyú lejátszó egy speciális talpon nyugszik, hogy minden lehetséges mechanikus vibrációt és rezgést teljesen elszigeteljenek tőle.

A lemez behelyezése sem a szokványos, a középen lévő és hátrafelé elcsúszó fedélnek köszönhetően. Prémiumságát azzal is hangsúlyozzák, hogy a több mint hétszáz alkatrészből álló készüléket kézzel szerelik össze a berlini gyárban, és minden egyes példányt részletes tesztelésnek, illetve finomhangolásnak vetnek alá, hogy a leendő vevő csakis tökéletes minőséget kapjon.

Erre többek között az is garancia, hogy olyan autógyártóknak is beszállítanak, mint a Mercedes-Benz (és annak AMG, illetve Maybach részlege), a Porsche vagy épp a Bugatti.

Marantz TT-15S1

Ha már a CD-t emlegettük, mint a digitális világ kezdetét, akkor ne feledkezzünk meg az analóg korszakból származó "elődjéről" sem. Reneszánszát éli a vinyl vagy más néven a fekete korong (ami nem feltétlen fekete!), azaz a bakelitlemez.

Talán nem mindenki tudja, de ez a hanghordozó még a CD-nél is jobb minőségben képes megszólalni, feltéve, hogy van hozzá egy minőségi lejátszónk.

A Marantz pont ilyen, és ahogy illik, a külsejével sem olvad be az átlagba.

A hófehér szín csak a kezdet, olyan anyagokat használtak fel hozzá, mint az akrilgyanta, alumínium, kerámia csapágyak vagy éppen az ébenfa.

Mivel a vinyl különösen érzékeny a rezonanciára, így ennek kiküszöbölése a tervezők egyik fő feladata volt, ezért például a meghajtó motor is a váztól elszigetelve került rögzítésre. Kiváló minőségű hangszedő tűjével és az azt mozgató karral a lehető legfinomabban érintkezik a lemez felületével, miközben a legapróbb zenei jeleket is átadja a fülünknek.

Mindez egy teljesen nyitott kialakítással, szilikon szíj általi meghajtással megspékelve látványnak sem utolsó egy audiofil számára.

A ráadás: Bang & Olufsen BeoLab 90

Ha minőségi hangzás és dizájn párosáról esik szó, akkor megkerülhetetlen a dán Bang & Olufsen márka. A BeoLab 90 hangfal a cég 90-ik évfordulójának megünneplésére készült és a végeredmény egy olyan termék lett, amely minden elképzelést felülmúl.

Már a formaterv is olyan különleges, olyan egyedi, hogy rögtön tudatosul bennünk: itt értelmetlen konkurenciáról beszélni.

Ez már művészet, és az állunk akkor esik majd le igazán, ha műszaki oldalról is boncolgatjuk ezt a csodát.

A többféle színű, selyem- és faborítás mögött tizennyolc (!) hangszóró bújik meg, melyek mindegyike önálló erősítővel rendelkezik, teljesítményük pedig egy kisebb koncertre is elegendő.

A BeoLab 90 olyan opciókat is kínál, mint az aktív szoba kompenzáció, azaz a hangfal teljesen automatikusan fel tudja mérni a rendelkezésre álló teret és a hangszórók minden paraméterét eszerint konfigurálja. Sőt, a hangzás irányát és "szélességét" is szabályozhatjuk. Mindebben és még számos egyéb opcióban az okostelefonunkra letölthető Bang & Olufsen applikáció segít eligazodni.

Két olyan jellemzője is akad, ami jól mutatja a BeoLab 90 egyedülálló különlegességét. Az egyik, hogy a hangfal súlya százharminchét (!) kilogramm, a másik pedig, hogy az ára egy lakáséval vagy egy felső kategóriás autóéval vetekszik (és ne feledjük, legalább kettőt kell venni belőle).

Ez is érdekelhet:

Eddig csak filmeken láttuk, mostantól az asztalunkon feszítenek

Lebegő mobiltartó, ami egyben vezeték nélküli töltő is? Üvegből készült klaviatúra? Nemcsak a jövőt ábrázoló filmeken láthatunk ilyeneket, hanem bármikor az íróasztalunk dísze lehet.

Sony | Bang & Olufsen | Burmester | walkman | vinyl

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom