Close
Ha most kellene választ adni, ezt az öt helyet keresnénk fel jövőre

Ha most kellene választ adni, ezt az öt helyet keresnénk fel jövőre

Addig is tervezünk és álmodozunk. Róluk.

Tel-Aviv, Izrael – Európai vibrálás

Komoly dózisban adagolják a pozitív életérzést a szabadság városában, amihez a tenger, a pálmafák, a boldog emberek, a nagy terek és a változatos, modern építészet remekei is hozzáteszik a magukét.

Hangulatát tekintve a spanyol vagy a francia tengerparti városokét idézi Tel-Aviv, ahol minden sarokra jut egy helyi ékszerkészítő, galéria vagy dizájnerbutik (nagy kedvenc a minimalista Kav).

Gasztronómiai szempontból is multikulturális, amire jó példa a pékségektől a topséfek által futtatott helyekig mindent megadó Sarona Market.

Las Arenas, Spanyolország – Sajt a barlangból

Az építészeti fellegvár, Bilbao külterületénél, a Vizcayai-öböl partján bujdokol ez a kis baszkföldi gyöngyszem. Az ipari forradalom egyik legnagyobb művét, az 1893-ban átadott Vizcaya-hídat találjuk ott, amely a legidősebb függőhíd a világon.

A kötelezőket tömörítő listán szorosan a másodikként következik a barlangban érlelt Cabrales sajt, melynek történetét és elkészítésének módját egy negyvenöt perces barlangi expedíción ismerhetjük meg. Megkóstolni ér!

Sagres, Portugália – Valamikor itt volt a világ vége

Állandó szeles időjárása miatt igazi szörfparadicsomnak mondják a mindössze kétezer lakosú portugáliai Sagrest, melyet elsősorban a Cabo de São Vicente, vagyis a São Vicente-fok miatt keresnek. Ez a kontinens legdélnyugatibb pontja.

Két hullámlovaglás között érdemes betérni a családias Restaurante Carlosba a vidék tradicionális ételeiért, míg a Pau de Pita teraszán hátradőlve egy pohár finom portugál borral a poharunkban nézhetjük a távolban nyugovóra térő napot.

Etiópia – Megelevenedő földrajzkönyv

Vaskos történelme és kulturális tradíciói miatt nagyjából a tekintélyes Egyiptomhoz lehet mérni.

Ha a hasonló aurájú Etiópiában csatangolunk, sziklába vájt templomok, tekintélyes várkastélyok és megközelíthetetlennek tűnő kolostorok között vezethet az utunk, ha épp nem a vízesésekkel és változatos vadvilággal teli természetet választjuk. Kihagyhatatlan a világ egyik leglátványosabb tájaként ismert Simien Nemzeti Park a formás hegycsúcsaival és mély völgyeivel.

Costa Rica – Boldogság és kávé

Álomszerű partszakaszok, páratlan természeti adottságok, működő vulkánokkal kísért látványos nemzeti parkok, érintetlen trópusi környezet, vidámság, életöröm és felszabadultság.

Costa Rica a világ talán legderűsebb helye. Ilyen környezetben vágott bele a kávébizniszbe minden bizonnyal egyedüli magyarként Bányai László, akinek saját ültetvényei és birtokai vannak a kísérleti és ritka kávéfajtákkal is előszeretettel foglalkozó országban.

Magas minőségű arabica kávéval látja el a világ pörkölőit, köztük hazai helyeket is. Magyarabb kávé jelenleg nincs a világon.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Pixabay)

utazás | úti cél | tipp | bakancslista | 5 hely

FOLYTASD EZZEL

Idén nem nyit ki az ország egyik legjobb síterepe

Elképesztő, mennyire befolyásolja még mindig az utazásunkat a koronavírus

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram