Close
Öt hely, ahová nagyon mennénk már

Öt hely, ahová nagyon mennénk már

Nem most. És nem is a jövő héten. Egyszer majd, valamikor. Addig is tervezünk és álmodozunk. 

Nashville, USA – Music City

Nagy hiba lenne csupán a countryzenével, vagy egyáltalán csak a zenével azonosítani. Egyrészt végtelen energiával bír, másrészt hétszáznál is több temploma van. A belvárosban persze nemcsak az élet lüktet, hanem a minden második szórakozóhelyből kiszivárgó, főleg élőzenés ritmusok csalogatnak befelé.

Nem csupán a legendás Johnny Cash vagy a Black Keys köthető erős szálakkal a városhoz, hanem a kortárs divat is. Érdemes benézni Imogene + Willie-hez a legtrendibb prémium farmerekért.

Fanø, Dánia – Hűvös szépség

Kompjárattal érhető el Esbjergből a Watt-tenger legészakibb szigete.

A mindössze tizenhat kilométer hosszú szigeten építették annak idején Dánia első golfpályáját, mostanság pedig finom, fehér homokos strandja jelenti a vonzerejét, ahol a vízisportok kedvelői és a sárkányeregetők is otthonra találnak.

Az elbűvölő városka egyik csúcspontja a Kellers Badehotel & Spisehus, ahol visszaköszön az otthon melegének hangulata, és megkóstolhatjuk a helyi specialitásokat is.

Banff, Kanada– A vadon szava

Kanada legrégebbi és egyben legszebb nemzeti parkjának csúcsai, lenyűgöző türkizkék tavai nem csupán a keményvonalas kirándulókat csalogatják oda. A kontinens egyik legdekoratívabb területén változatos növény- és állatvilág, terjedelmes jégmezők, bámulatos alpesi hegyvonulatok és gleccserek váltják egymást, ezeket közelről is meg lehet nézni a környék több mint kétezer kempingjének egyikéből.

Akkor sem szabad elkeseredni, ha az időjárás nem járul hozzá az élményhez: a művészi keltetőként működő Banff Center az előadásoktól a vetítésekig világszínvonalú eseményekkel vár.

Boston, USA – Város a hegyen

Bár egyesek, akik jól ismerik, azt állítják, hogy Bostonban két évszak váltakozik – az augusztus és a tél – azért tavasz végétől őszig nyugodtan felkereshetjük a keleti parti megapoliszt. Azok is szeretni fogják, akik nincsenek oda a zsúfolt metropoliszokért, ellenben szeretnek nagyokat sétálva elveszni és felfedezni. A fontos történelmi emlékekkel teli Boston a keleti part lehengerlő és izgalmas helye, de mivel egyetemvárosról van szó, a fiatalos impulzusok sem hiányoznak belőle.

Ha valami egészen egyedire vágyunk, és beleszagolnánk a régi Boston hangulatába, akkor célozzuk be az 1807-ben nyitott Boston Athenaeumot, ami egyszerre gyönyörű könyvtár, kiállítótér és izgalmas rendezvényhelyszín.

Saint Cecilia, São Paulo – A szívélyes városrész

Nem kell megijedni, elsőre elveszettnek érezhetjük magunkat a legnagyobb brazil városban, de minél több időt töltünk el a kreativitásból és a gasztronómiából is nagy kanállal fogyasztó helyiekkel, annál inkább barátságosabb válik.

Legjobb példa erre az alacsony építésű házaival, színes kápolnáival és árnyas fáival meghittebb hangulattal csalogató Saint Cecilia negyed. A város legszimpatikusabb részeinek egyike, tele trópusi virágboltokkal, dizájnerbutikokkal, kávézókkal.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Pixabay)

utazás | brazília | úti cél | bakancslista | Dánia

FOLYTASD EZZEL

Hét jótanács tapasztalt utazóktól, amit érdemes megfogadni

Óriási papírmasépatkány parádézott végig Velencében: megkezdődött a karnevál!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram