Close
Öt hely, ahová majd egyszer el kell jutni

Öt hely, ahová majd egyszer el kell jutni

Nem most. És nem is a jövő héten. Egyszer majd, valamikor. Addig is tervezünk és álmodozunk. 

Csandígarh, India – Le Corbusier-rajongóknak

Miután elhagytuk Delhit, de még nem vetettük bele magunkat a Himalájába, érdemes megállnunk Csandígarhban. Két indiai állam, Pandzsáb és Harijána fővárosa.

Egyike a világ kevés, mesterségesen tervezett városának.

Kevéssé ismert tény, de alapjaiban határozta meg a modern építészet lelkeként ismert Charles-Edouard Jeanneret, azaz Le Corbusier munkásságát. A 20. század egyik legnagyobb hatású építésze alkotta az 1953-ban alapított, sakktáblaszerűen felosztott Csandígarh kormányzati negyedét. Ha a magasból is megnéznénk a környéket, szálljunk fel a tavaly felújított Timber Trail libegőre!

Bath, Anglia – Fürdőváros Északon

A Brexit után is van élet az Egyesült Királyságban. Kellemes klímájú, elegáns üdülőváros Anglia dél-nyugati felének elbűvölő vidékén. Ahogyan a nevéből is kiderül, az Avon-folyó völgyében fekvő Bath a fürdőzés otthona, Anglia egyetlen természetes melegvízű forrását élvezhetjük arrafelé.

No meg gyönyörű neoklasszicista épületek látványát, melyek harmonikusan illeszkednek a rómaiak építette termálfürdők mellé.

Fő látványossága a Claudius császár idején felhúzott Római fürdő. Ha megéheztünk a csobbanás után, üljünk be a város egyik legjobb éttermébe, a The Circusbe, és próbáljuk ki a sóban érlelt tőkehalat sáfrányos és tárkonyos aiollival!

Marrákes, Marokkó – A Szahara szélén

Mozgalmas élet fogad az egymilliós városban: keveredik a sirályok és a macskák látványa, a dudák és a müezzinek hangja, a mecsetek nyugalma és az utcák nyüzsgése. Afrika legforgalmasabb piacának, a labirintusszerűen tekergő Dzsema el Fnának nehéz nemet mondani.

A szaharai homok szélén lüktető Marrákesben tízezer Marokkóról készült fotóval vár a Maison de la Photographie múzeum, és autentikus ízekkel az ország egyik legjobbjának számító Ksar Essaoussan étterem. Ha lazítanánk a városban tett séták után, keressük fel a Beldi Country Clubot, ahol három medence és egy hammam várja a vendégeket!

Romainville, Párizs – Périphérique

Sokak számára fehér foltnak tűnik a francia főváros központjától kissé távol eső Romainville negyede, pedig nem is annyira nehéz eljutni oda.

Mintegy tizenöt percnyi metrózással elérhető a Bobigny – Pantin – Raymond Queneau állomás, onnan pedig csupán néhány perces sétát követően már az underground művészvilág központjában kopogtathatunk be némi inspirációért a Komunumába, ahol a félig illegális buliktól a kiállításokig elég sok minden megfér.

Madrid, Spanyolország – Tele élettel

Nem könnyű és nem is lehet unatkozni a spanyol fővárosban, amely egy metropolisz valamennyi kuriózumát megadja, és ami még jobb: tele van parkokkal, művésznegyedekkel, apró meglepetésekkel és félrevonulós zugokkal.

Egy ideális madridi napon dél körül elvegyülünk a helyiekkel a Jurucha tapas bárban (próbáljuk ki a kiváló croquetast), megcsodáljuk a Tado dizájnshop antik és modern kerámiáit, vacsorázunk az El Viajero tetőteraszán, majd koktélozunk a Café Centralban, miközben élő dzsesszzene szól.

Ez is érdekelhet:

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom