Close
Öt világvégi táj, amiről nehéz elhinni, hogy a valóságban is létezik

Öt világvégi táj, amiről nehéz elhinni, hogy a valóságban is létezik

Gravitációt meghazudtoló sziklák, lenyűgöző tavak – tájak, amiket látni kell ahhoz, hogy elhiggyük, léteznek.

Összegyűjtöttük a világ öt legkülönlegesebb helyét, amiről azt gondolnánk, hogy csak a képzeletünk szüleménye, holott a valóságban nagyon is léteznek. Ahhoz, azonban, hogy ezt el is higgyük, saját magunk kell, hogy megtapasztaljuk: a természetben is történhetnek csodák.

Hillier-tó, Ausztrália

Ausztrália egyik legkülönlegesebb látnivalója az élénk rózsaszín vizű Hillier-tó, ami mindössze hatszáz méter széles. Hihetetlen, de még a tudósok sem értik teljesen, hogyan lehet, hogy a varázslatos, természetes víznek egész évben ilyen lüktető, élénk színe van. A szakértők szerint feltehetőleg

a magas sótartalomhoz társuló sókedvelő algák és halobaktériumok festik pinkre.

A sivatag keze, Chile

Mario Irrarrázabel szobrász tervezte az Atacama sivatag kellős közepébe, vagyis a világ egyik legszárazabb és legelhagyatottabb helyére ezt a monumentális, tizenegy méter magas, vasból és betonból épített szobrot, amely

gyakorlatilag az egész völgyet uralja.

A művész célja az alkotással az volt, hogy ezen a kietlen helyen felhívja a figyelmet az emberi gyarlóságra és magányra.

Lebegő hegyek, Kína

A kínai Hunan tartományban, a Zhangjiajie nemzeti parkban található, a világon egyedülállónak számító lebegő hegyek inspirálták az Avatar című sikerfilmet. A területen óriási, közel kétszáz méter magas homokkő oszlopok emelkednek az ég felé, s

mivel gyakran köd veszi őket körül, úgy tűnnek, mintha a levegőben úsznának.

A Nagy Kék Lyuk, Belize

Belize egyik legnépszerűbb látnivalója a lenyűgöző Nagy Kék Lyuk, amely a korallzátonyrendszer részeként kialakult háromszáz méteres, százhuszonöt méter mély, kör alakú képződmény. Az űrből is látható látványosságot,

a világ egyik legjobb merülési helyének tartják a kalandvágyó búvárok,

akik a mélybe úszva különleges cseppkövekre bukkanhatnak. Világosabb kék gyűrűjét a mély barlang sötétkék vizét körülvevő sekély korallzátony okozza.

Fly gejzír, Nevada

Renótól két órára, Nevadában található a Fly gejzír. A szivárványszínű geológiai csoda

a természet tréfájából és az emberi tévedés találkozásából jött létre.

Úgy tudni, az első gejzír 1916-ban tört fel a felszínre akkor, amikor a lakosok a területen vizet kerestek, hogy alkalmassá tegyék a földet a gazdálkodásra. A második pedig akkor alakult ki, amikor egy áramszolgáltató próbakutat akart fúrni. A gejzír vizében jelenlévő ásványi anyagok az elmúlt több mint száz évben folyamatosan lerakódtak, így kisebb hegyet hoztak létre a ma is aktív geotermikus jelenség körül.

(Forrás: The Travel, fotók: Getty Images)

turistalátványosság | utazás | természeti jelenségek | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Rossz hír a Ryanairrel utazóknak: nyolc budapesti járatát szünteti meg a légitársaság

Váratlan döntést hozott a WizzAir: több mint öt hónap után Oroszországba is indít gépeket a légitársaság

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom