Close
Ezekkel a VR-szemüvegekkel garantáltan elhagyjuk a valóságot

Ezekkel a VR-szemüvegekkel garantáltan elhagyjuk a valóságot

A virtuális valóság lassan három évtizede a kütyükiállítások egyik központi eleme, ám az életünkbe igazán csupán az utóbbi pár évben lépett be. Hosszú idő telt el ugyanis a Sega VR 1991-es megalkotása és 1993-as bemutatása óta, s bár az áttörést 2014-ben a Sony hozta el a PlayStation VR prototípusának megalkotásával, mára azért jó pár kihívója akadt. A közös azonban mindegyik VR-szemüvegben ugyanaz: a játékok soha nem voltak még ennyire látványosak és realisztikusak, mint ezekkel. Összeállításunkban öt olyan innovatív VR-szemüveget mutatunk be, amelyek minden eddiginél magasabb szintre tudják emelni az élményt.

Google Daydream View VR-szemüveg

A Google és a Pixel koprodukciójának köszönhetően megszületett, okostelefonokkal is kompatibilis VR-szemüveg kategóriájának kiemelkedő darabja.

A többi, műanyagból készült eszközzel ellentétben ez a szemüveg könnyű, lélegző anyagból készült, így viselése elképesztően kényelmes. Ráadásul három színben készítették el, fehérben, palaszürkében és bíbor lilában is elérhető. Az eszköz a Pixelen túl a Moto Z-vel, az Axon 7-tel és a Mate 9 Próval is kompatibilis.

Ára: 80 dollártól

Oculus Rift VR-szemüveg

Annak ellenére, hogy az Oculus már 2016-ban bemutatta prototípusát, csupán most vált a fogyasztók számára is kézzel foghatóvá VR-szemüvegük.

Az eszközre megérte várni, ugyanis innovatív kialakításának köszönhetően teljesen valósághű játékélményt garantál, a tervezése minden eddiginél kifinomultabb, kialakítása pedig ergonomikus, így egyedi igényeinkre formálva hosszú ideig kényelmes a felhasználók számára.

Ára: 400 dollártól

Oculus Go VR-szemüveg

Az Oculus legújabb fejlesztése minden szempontot figyelembe véve kiemelkedik a piacon jelenleg kapható VR-szemüvegek közül. A VR-rendszerek eddig ugyanis két fő csoportra voltak oszthatóak: egyrészről az olcsó, műanyag eszközökre, valamint a drágább darabokra, amelyek főként PC-k és játékkonzolok tartozékai voltak.

Az Oculus Go azonban egyik csoportba sem tartozik, ugyanis leginkább nagy felbontású LCD képernyőkön lehet remekül használni, hogy az újgenerációs lencséinek és integrált térbeli hangzásának köszönhetően valóban maximális szintre emelje a virtuális valóságot.

A lélegző szövet és a rugalmas pántok mindig kényelmes viseletet szavatolnak, így akár órákon keresztül is élvezhetjük, hogy kizárjuk a külvilágot.

Ára: 300 dollártól

Cinera Theater VR-szemüveg

A Cinera alapjaiban alakíthatja át mindazt, amit eddig a házimozikról gondoltunk. A VR-szemüveg ugyanis a játékok világát ötvözi a filmnézés otthoni kényelmével. Nincs más dolgunk, minthogy telepítsük az eszközre kedvenc stream-alkalmazásunkat, vagy bedugjunk egy mikro SD-kártyát, hogy az élmény máris életre keljen.

A VR-szemüveg egyaránt kompatibilis televízióhoz, számítógépekhez és játékokhoz is, a legmagasabb szintű 3D-s élmény mellett mozihangzást biztosít, miközben kijelzője háromszor jobb minőségű, mint a mozivásznak.

Ára: 450 dollártól

Dell Visor VR-szemüveg

Amikor elsőként bemutatták a Microsoft HoloLensét túlságosan is futurisztikusnak és sci-fibe illőnek tűnt, a Dell Visorja azonban fantasztikusan visszaadja mindazt, amint a tervezők elképzeltek.

A Windowes Mixed Realityvel futó headset ugyanis Windows 10-en fut, így a koncepttermék gyakorlatilag a Visorban valósággá vált.

A rendkívül figyelemre méltó 1440×1440-es kijelzője mellett még 360 fokos térhatású hangélményt is biztosít, a külső oldalára telepített szenzorai mellett pedig még további külső kamerák csatlakoztatására sincs szükség. Bluetooth-támogatásának köszönhetően pedig valóban elhagyhatjuk a valóságot, hogy aztán szabadon mozoghassunk a virtuális térben.

Ára: 350 dollártól

Ez is érdekelhet:

Cinera Theater | Oculus Rift | Google Daydream View | Virtuális | VR-szemüveg

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram