Close
Ezekért az ötcsillagos szállodákért vagyunk oda leginkább

Ezekért az ötcsillagos szállodákért vagyunk oda leginkább

A különböző tematikájú listákat előszeretettel összerakó Money.co.uk ezúttal a világ legszebb ötcsillagos szállodáiból szemezgetett – méghozzá  Instagram-adatok alapján.

Mivel számtalan ötcsillagos szálloda tud lenyűgöző építészeti tulajdonságokat és emellett természetesen világszínvonalú szolgáltatásokat nyújtani, a pénzügyi elemző oldal kíváncsi volt, melyek számítanak a legszebb szálláshelyeknek világszerte.

A kutatás során több mint tízmillió, a világ ötcsillagos szállodáihoz kapcsolódó Instagram-hashtaget elemeztek, aztán a legkevesebbtől a legtöbbig sorrendbe állították a hoteleket.

A friss elemzés szerint a dubaji Burdzs Al Arab a világ legtöbbet emlegetett ötcsillagos szállodája, már amennyiben ezeket a bizonyos Instagram-címkéket vesszük alapul.

A kolosszális sivatagi hotelt a Maldív-szigeteken található Soneva Jani, és a Las Vegas-i Bellagio követi.

Bár hivatalosan ötcsillagosnak minősül, a mesterséges szigetre épült Burdzs Al Arabot extravaganciája miatt hétcsillagos szállodaként ismerik; a vendégeknek például Rolls Royce sofőrszolgálatot, helikopter-leszállót, és személyre szabott kényelmet biztosítanak az arab vitorla formájú, a modern luxus válfaját minden szinten kimaxoló hotelben.

Majdnem két és félmillió Instagram-hashtaget gyűjtött már össze a vendégektől és persze a környékén fotózkodóktól.

A lista második helyezettje a Soneva Jani, a Maldív-szigetek egyik privát lagúnájában található, másfél kilométer hosszú luxusszigete, amely “csak” alig több mint 415 ezer hashtaggel rendelkezik, míg a harmadik helyen a híres Las Vegas-i Bellagio következik 161 ezer Instagram-hashtaggel.

Az első tízbe a New York-i The Plaza, a kalforniai Beverly Hills Hotel, a Hawaii-n működő Halekulani, a londoni Claridges, a párizsi Ritz, a Maldív-szigetek másik gyöngyszeme, a Niyama, és a barcelonai W került még be.

Ebből ki lehet következtetni az elemzés Európára vonatkozó részeredményeit, vagyis a kontinens legtöbbet “Instázott” szállodája a Craidges lett – a brit főváros csúcshotele alig több mint 76 ezer címkét tudhat magáénak.

A teljes listát és a számokat ide kattintva lehet böngészni.

Mivel több mint félmillió természetes tó található Európában, ezért nehéz dolgunk van választani, ha olyan tóparti nyaralást szeretnénk, ami nemcsak emlékezetes lesz, hanem egyben festői környezetben is játszódik. A keresgélés és a tervezés megkönnyítése érdekében a Lausanne Tourisme összegyűjtötte a leginkább Instagram-pozitív  tavakat a kontinensről, hogy némi inspirációt nyújtson.

(Forrás: Traveldailynews, fotók: Getty Images)

 

elemzés | legszebb | kedvelt | ötcsillagos | világ

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram