Close
Fizetnek azért, hogy három hónapig ne görgesd az Instagramot

Fizetnek azért, hogy három hónapig ne görgesd az Instagramot

Érthető módon az elmúlt évben megváltozott világ és a kényszerű otthonmaradás gyakorlatilag mindenkinél felrobbanotta a telefon képernyőidejét mutató statisztikákat. Nem hibáztatunk ezért senkit, hiszen minden szempontból furcsa időszakon vagyunk túl (?), az Instagram görgetése pedig az egyik olyan elfoglaltság, ami képes elterelni a gondolatokat, és ki tud zökkenteni legalább néhány pillanatra. Egy cég azonban mégis más irányt ajánl: fizet azért, ha az Instagram megnyitása helyett egy edukációs applikációt választunk, és tanulásra szánjuk az időnket képnézegetés helyett.

Az oktatási platformként ismert HowNow az elmúlt hónapokban ezer felnőtt felhasználó adatait vizsgálta meg az Egyesült Királyságban a telefonjuk képernyőidejével kapcsolatban.

A felmérésből kiderült, hogy egy átlagos felnőtt naponta ötvennyolc percet tölt a képmegosztó közösségi oldalon.

Annak érdekében, hogy az Instán eltöltött hosszú perceket valami potenciálisan hasznosabbra cseréljék, a társaság három főt keres, akik a Study Contractors program keretében az Instagramra szánt óráikat egy általuk választott készség elsajátítására fordítják.

A három kiválasztott mindezért még pénzt is kap: három hónapon keresztül havi 692 dollárt (kb. 207 ezer forintot).

“Amikor több mint egy évvel ezelőtt bejelentették az Egyesült Királyság első lezárását, elkerülhetetlennek tűnt, hogy a kütyüjeink felé forduljunk. Ezáltal alaposan megugrott a telefonunkon mért képernyőidőnk, amiben bizonyos értelemben az Instagram volt az egyik legnagyobb bűnös. A korlátozások enyhülésével viszont most már itt az ideje, hogy az energiánkat valami produktívabbra összpontosítsuk – mondta Nelson Sivalingam, a HowNow társalapító-vezérigazgatója. – A HowNow-nál mindig is az volt a célunk, hogy vonzóbbá tegyük a munkahelyi edukációt. Hiába releváns azonban egy új képesség elsajátítása, ha nem szakítunk rá elég időt. Azt hiszem, mindannyian egyetérthetünk abban, hogy a közösségi média ebből a szempontból igazi időparazitának mondható. Sokat hallani a tízezer órás elméletről (mely szerint, ha bármivel eltöltünk ennyi időt, akkor profik leszünk benne), de mi szeretnénk ezt igazából is megmérettetni, és kideríteni, mennyire lesz valaki jártas egy új hobbiban, ha csak három hónapra hagyja abba a görgetést.”

A győztesek maguk választhatják meg az új skilljüket (legyen az mondjuk horgolás, vagy egy idegen nyelv elsajátítása), feltéve, ha nem olyanba kezdenek bele, amivel korábban már próbálkoztak. A HowNow biztosítja a tanuláshoz szükséges forrásokat és eszközöket.

A kiválasztottaknak heti jelentéseket kell készíteniük a tapasztalataikról, és persze arról is rendszeresen be kell számolniuk, hogyan haladnak. A három hónap leteltével pedig bemutatják, mit tanultak a napi ötvennyolc perc instázás helyett. Jelentkezni itt lehet május 7-ig.

Rengeteg cikk és podcast született már arról, hogyan éljük túl a járványhelyzet okozta állapot, amely nem csupán a mindennapi életünket borította fel, de a mentális egészségünknek sem volt barátja. Sokan nemcsak olvastak a motivációvesztésről, apátiáról, szorongásról, de testközelből, saját bőrükön tapasztalhatták meg azokat. Farkas Flóra transzformatív coach írásából kiderül, hogyan győzhetjük le a koronavírus okozta apátiát.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Unsplash)

instagram | szünet | képmegosztó | fizet | akció

FOLYTASD EZZEL

Egzotikus ízek, romantikus séták és egy mesebeli kastély – Ajándékötletek Valentin-napra

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram