Egészen hihetetlen, de egy temetőben áll ez a gyönyörű otthon

„Otthon az élőknek a holtak mellett” volt a jelmondat a The Lodge építésekor, ami egészen konkrétan egy temetőben áll.

Az angliai Fulham temetőben épített át elképesztően szépen egy viktoriánus házat a Simon Gill építészstúdió egy veterán katona számára.

A katona egykor a temetővel szemben lakott, és mikor kiderült, hogy az épület eladó, azonnal lecsapott rá, hogy egy finoman szólva sem luxusvillát alakíthasson ki belőle a sírok mellett.

Az eredeti épületet, azaz a Fulham Cemetery Lodge-ot 1865-ben építették a temetőben egy kápolna mellé, majd az évek során egyáltalán nem használták.

Az átalakítás során hihetetlenül nagyvonalú és drámai megoldások armadáját tervezték meg az építészek: az egész házban gyönyörűen játszik egymással a régi és az új, az élő és a holt, a modern luxus és a régi angol építészet elemei.

A ház egészét átjárja a finom luxus, a kültéri és a föld alatti medencétől a művészi téralkotáson át a boltívekig, mellyel egy semmihez sem hasonlító otthont hívtak életre a holtak között az építészek.

Egészen bámulatos projekt, nem hittük volna, hogy akarunk temetőben élni, de most már újragondoltuk ezt az állítást.

(Fotók: James Brittain)

fulham | építészet | ház | ház a temetőben | temető

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom