Otthonunk őrei: a biztonsági kamerák

A biztonsági kamerák sokáig csak ipari környezetben jelentek meg, de ez már a múlt! Napjainkban igen fontos szerepet töltenek be az otthonunk védelmében is! Így nem mehetünk el szó nélkül ezek mellett a kiváló eszközök mellett. Nézzük is meg, hogy miként választhatjuk ki a számunkra legjobb típust!

 

Különböző típusú biztonsági kamerák vannak a piacon

 

Számos típus áll rendelkezésünkre, ha választani szeretnénk magunknak egy olyan kamerát, amivel meg tudjuk óvni a családunkat vagy értékeinket. Otthonunk védelmére ma már kaphatunk analóg és digitális típusokat is. Vezetékkel rendelkező és anélküli megoldások is vannak a piacon. Nem beszélve a Fisotech napelemes kameráiról, melyeknek még csak áramforrásra és töltésre sincs szükségük, mert a nap fénye megoldja helyettünk az energiapótlást.

 

A Wifis kamerák működtetéséhez szükségünk van egy vezeték nélküli hálózatra, melyen keresztül csatlakozni tudnak a központi egységhez. Ugyanakkor kábelezésre nem lesz szükség, mert nem azon keresztül kerül továbbításra a kép. Így nincs szükség fúrásra és faragásra, ami nagyon egyszerűvé és gyorssá teszi a telepítést.

 

A napelemes kamerák esetén pedig még az áramellátásról is beépített akkumulátorok gondoskodnak, melyeket ráadásul a napsütés segítségével tölt a szerkezet. Fontos, hogy bár ez mind nagyon jól hangzik, de nem biztos, hogy minderre szükségünk van. Ez a megoldás például kiváló egy olyan nyaralóba, hétvégi házba, ahová nincs bevezetve az áram.

 

Miként válasszunk a biztonsági kamerák közül?

 

Nézzük meg a legfontosabb szempontokat, melyekre oda kell figyelnünk a választásunk során!

 

  • Felbontás: kulcsfontosságú, mivel minél nagyobb, annál jobb lesz a kép minősége. Így a gyanús mozgások, az behatolók arca sokkal könnyebben beazonosíthatóvá válik, ez pedig igencsak megkönnyítheti a tettes leleplezését.
  • Éjjellátás: Ez az üzemmód is fontos, ha szeretnénk a nap 24 órájában biztonságban tudni azokat a területeket is, amelyek nincsenek kivilágítva éjjel. Általában az éjszaka folyamán történik a legtöbb betörés, így nem kérdés, hogy a legtöbb esetben mennyire lényeges ennek a funkciónak a megléte.
  • Mozgásérzékelés: ez arra jó, hogy a kamera csak akkor kezdjen el rögzíteni, amikor valamilyen mozgást érzékel. Ezzel rengeteg tárhelyet takaríthatunk meg.
  • Tárhely: Az előző pontban leírtaknak megfelelően érdemes ezt jól menedzselni. Ugyanakkor eleve arra is oda kell figyelnünk, hogy legyen belőle elég sok. Nehogy azért ne lehessen valamit rögzíteni, mert megtelt a tárhelyünk!
  • Megbízhatóság: Létfontosságú, hogy megbízhatóan működjön egy kamerarendszer, mert ha nem ilyet választunk, akkor könnyen elfelejthetjük a perdöntő bizonyítékokat!

 

A választás során a legfontosabb

 

Külön ki kell emeljük, hogy biztonsági kamerát ne úgy válasszunk, hogy melyik a menő, milyen van a szomszédnak, vagy milyet reklámoznak a legtöbb helyen! Ennél sokkal fontosabbak a mi saját igényeink. Ez legyen mindig a döntő, eszerint válasszunk!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom