Close
Ötven éve nem volt ilyen havazás Madridban

Ötven éve nem volt ilyen havazás Madridban

A spanyol fővárost vastag hótakaró borítja, csak elvétve látni egy-egy gyalogost az utcákon. A spanyol meteorológiai szolgálat tájékoztatásában húsz és negyven centiméter közötti hómennyiséget jelzett vasárnapig. Az előrejelzés szerint aznap a havazást fagy váltja majd fel.

Madridban az EMT közlekedési vállalat kénytelen volt leállítani a buszközlekedést, nincs autóforgalom, lezárták a város alagútjait, és nem járnak az elővárosi vonatok sem.

A rendkívüli hóhelyzet miatt egész nap zárva tart a madridi Barajas nemzetközi repülőtér – közölte az üzemeltető AENA vállalat szombaton.

A légi forgalmat péntek este függesztették fel a szüntelen intenzív havazás, a rossz látási viszonyok és a jegesedés miatt. Huszonhét járatot töröltek, huszonhatot átirányítottak más városok reptereire.

A felgyülemlett hó súlya alatt faágak szakadtak parkoló autókra. Az éjjel a tartomány több autópályáján is autósok tömegei akadtak el a hóban, a katonaság és a tűzoltóság sietett a segítségükre.

José Luis Almeida, Madrid polgármestere arra kért mindenkit, hogy maradjon otthona biztonságában, és ne menjen ki az utcára.

Mint mondta, az elmúlt ötven év legnagyobb havazását éli át a főváros.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Itt az összes ország, ahol idén valamilyen formában fizetni kell a beutazásért
A föld alatti világ csodái között katedrálisok, vidámparkok és egy alvó vulkán is van
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom