Ezért nem szabad hétfőn ezt a jól ismert ételt rendelni Spanyolországban

Érdemes keddig várni a helyiek szerint.

A Getaway műsorvezetője, Catriona Rowntree a népszerű spanyolországi üdülősziget, Mallorca egyik piacán beszélgetett helyiekkel. Rengeteg értékes információhoz jutott, megtudta például, hogyan a legjobb elkezdeni egy napot a piacon, miért nem ajánlott Airbnb-t bérelni, vagy egy bizonyos napon tenger gyümölcseit vásárolni.

Catriona egyebek mellett azt a megfontolandó tanácsot kapta, hogy hétfőn soha ne vásároljon tengeri herkentyűket – amelyek ugye az ikonikus paella kulcsfontosságú összetevői –,

mivel a halászok vasárnap sosem mennek ki a vízhez, ami azt jelenti, hogy az alapanyagok nem lesznek frissek.

Miközben a műsorvezető elbeszélgetett a helyiekkel, arra is rájött, azok miért nincsenek oda az Airbnb-szállásokért.

"Minden helybéli, akivel beszéltem, azt mondja, hogy ez a platform kiszorítja őket a lakásaikból, mivel a városközpontok lassan dzsentrifikálódnak. Az átlagbér alacsony, a legtöbb helyi lakos bérli a lakását, sajnos a tulajdonosok pedig inkább a több bevétellel kecsegetető Airbnb-t választják. Ez nem jó” – mondja.

Azt is elmagyarázta, miért nem "szabad" elviteles kávét venni. A helyiek szeretnek időt szánni arra, hogy leüljenek és kiélvezzék a kávéjukat. Catriona szerint valami „baj lehet veled”, ha nem tudsz megállni öt percre és csak úgy beszélgetni.

Valaki végül azt is ajánlotta neki, hogy Spanyolországban kezdje a napot a piacok körbejárásával, miközben forró csokit kortyolgat és churrost majszol. Utóbbi kettőt azért ne mindennap.

Az ország egyik leglátványosabb útja rengeteg hajmeresztő kanyart rejt, és rutinos sofőrt kíván. A mallorcai Carretera de Sa Calobra lélegzetelállító kilátást nyújt a sziget partvonalára, és több száz kanyart tartogat. Antonio Parletti spanyol mérnök tervezte 1932-ben, és mivel azt szerették volna, ha nem kell alagutat építeni, ez a tizenhárom kilométer igencsak fodrosra sikerült. Egy ponton az út maga alá kanyarodva teljes kört alkot.

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

hétfő | tipp | tengeri herkenytúk | utazás | paella

FOLYTASD EZZEL

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Wizz Air

Egy utazási szakértő elárulta, mi az a két leggyakoribb hiba, amit a repülőn alvásnál elkövetünk

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom