Close
Budapesttől hatszáz kilométerre találjuk a Holdat

Budapesttől hatszáz kilométerre találjuk a Holdat

Nemcsak a búvárélményekért, a nagyon jó minőségű juhsajtért és jéghideg Karlovačko sörért érdemes elindulni Pagra, mert egy egészen egyedülálló túraútvonalat is bejárhatunk a részint kopár adriai szigeten. 

“Life on Mars run”  – ilyen táblát állítottak az űrbéli tájra, amit alig több mint hatszáz kilométerre találunk Budapesttől. Sokan hasonlítják a görög Kréta kietlenebb helyeihez, mások bizarrnak és túl extrémnek találják a sivár tájat.

De ez sem sivár, csupán egészen más, mint amit a mediterráneumtól megszoktunk. Nem elég, hogy vakító sziklák között túrázhatunk, de sivatagszerű részeket is találunk az ország leghosszabb szigetén. A tábla egyébként az éves terepfutóverseny helyét jelöli, ami idén szeptember 19-én lesz.

Érdemes tehát célba venni Metajna halászfalut, ahol nemcsak a Holdhoz hasonlatos karsztképződményeket figyelhetünk meg, de a pagi kristálytiszta strandok legszebbjei is arra várják a megfáradt túrázókat, az egyedi tájra kíváncsi vándorokat. Akár egy egész napot el lehet tölteni arrafelé, persze technikai bakancsot viselve, gondosan felpakolva ivóvízzel. A Stogaj profibb mászóknak, gyakorlott túrázóknak is kihívás lehet.

A hosszú strandszakaszok közül a Ručica, a Sunčana, a Beritnica a legjobb választások. Tömeggel nem kell számolni, szinte háborítatlan a környék, pláne a sziget nyüzsgéséhez képest.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Google Earth, Pixabay, Unsplash)

holdbéli táj | túraútvonal | túra | hold | pag

FOLYTASD EZZEL

Bezár az ország egyik legszebb fürdője is

Ezt az öt dolgot mindenképp meg kell tenned a következő spanyolországi utadon

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram