Close
Budapesttől hatszáz kilométerre találjuk a Holdat

Budapesttől hatszáz kilométerre találjuk a Holdat

Nemcsak a búvárélményekért, a nagyon jó minőségű juhsajtért és jéghideg Karlovačko sörért érdemes elindulni Pagra, mert egy egészen egyedülálló túraútvonalat is bejárhatunk a részint kopár adriai szigeten. 

“Life on Mars run”  – ilyen táblát állítottak az űrbéli tájra, amit alig több mint hatszáz kilométerre találunk Budapesttől. Sokan hasonlítják a görög Kréta kietlenebb helyeihez, mások bizarrnak és túl extrémnek találják a sivár tájat.

De ez sem sivár, csupán egészen más, mint amit a mediterráneumtól megszoktunk. Nem elég, hogy vakító sziklák között túrázhatunk, de sivatagszerű részeket is találunk az ország leghosszabb szigetén. A tábla egyébként az éves terepfutóverseny helyét jelöli, ami idén szeptember 19-én lesz.

Érdemes tehát célba venni Metajna halászfalut, ahol nemcsak a Holdhoz hasonlatos karsztképződményeket figyelhetünk meg, de a pagi kristálytiszta strandok legszebbjei is arra várják a megfáradt túrázókat, az egyedi tájra kíváncsi vándorokat. Akár egy egész napot el lehet tölteni arrafelé, persze technikai bakancsot viselve, gondosan felpakolva ivóvízzel. A Stogaj profibb mászóknak, gyakorlott túrázóknak is kihívás lehet.

A hosszú strandszakaszok közül a Ručica, a Sunčana, a Beritnica a legjobb választások. Tömeggel nem kell számolni, szinte háborítatlan a környék, pláne a sziget nyüzsgéséhez képest.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Google Earth, Pixabay, Unsplash)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom