Budapesttől hatszáz kilométerre találjuk a Holdat

Nemcsak a búvárélményekért, a nagyon jó minőségű juhsajtért és jéghideg Karlovačko sörért érdemes elindulni Pagra, mert egy egészen egyedülálló túraútvonalat is bejárhatunk a részint kopár adriai szigeten. 

"Life on Mars run"  – ilyen táblát állítottak az űrbéli tájra, amit alig több mint hatszáz kilométerre találunk Budapesttől. Sokan hasonlítják a görög Kréta kietlenebb helyeihez, mások bizarrnak és túl extrémnek találják a sivár tájat.

De ez sem sivár, csupán egészen más, mint amit a mediterráneumtól megszoktunk. Nem elég, hogy vakító sziklák között túrázhatunk, de sivatagszerű részeket is találunk az ország leghosszabb szigetén. A tábla egyébként az éves terepfutóverseny helyét jelöli, ami idén szeptember 19-én lesz.

Érdemes tehát célba venni Metajna halászfalut, ahol nemcsak a Holdhoz hasonlatos karsztképződményeket figyelhetünk meg, de a pagi kristálytiszta strandok legszebbjei is arra várják a megfáradt túrázókat, az egyedi tájra kíváncsi vándorokat. Akár egy egész napot el lehet tölteni arrafelé, persze technikai bakancsot viselve, gondosan felpakolva ivóvízzel. A Stogaj profibb mászóknak, gyakorlott túrázóknak is kihívás lehet.

A hosszú strandszakaszok közül a Ručica, a Sunčana, a Beritnica a legjobb választások. Tömeggel nem kell számolni, szinte háborítatlan a környék, pláne a sziget nyüzsgéséhez képest.

Ez is érdekelhet:

Ezek Horvátország leggyönyörűbb, titkos tengerpartjai

Tíz fantasztikus és kevéssé ismert horvát tengerpart, ahol garantáltan nem nyom össze a naptejfelhőben úszó turistainvázió. Íme!

(Fotók: Getty Images, Google Earth, Pixabay, Unsplash)

túra | Horvátország | holdbéli táj | croatia | pag

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom