Ez a kis pugliai vendégház a minimalizmus és a méltóság találkozása

Olaszországban viszonylag könnyebben bukkanhatunk rejtett kincsekre. Leginkább a kíváncsi szemek elől elrejtett falucskákat érdemes keresni, melyek még képesek voltak megőrizni évszázados bájukat. 

A púliai Gagliano del Capo az a hely, ahol a Adriai-tenger sziklás partvonalai a Jón-tenger homokos strandjaival futnak össze. A kistelepülésen található ház még 1861-ben épült, és a Petrucci család rezidenciájaként szolgált, amíg Francesco Petrucci, a kortárs művészeteket segítő Capo d'Arte nonprofit szervezet vezetője a funkcióváltás mellett nem döntött. Így lett a Palazzo Daniele.

Egy milánói duó, Ludovica és Roberto Palomba kapta meg az átalakítás megtisztelő feladatát, akik a 19. századból megmaradt hozzávalókat felhasználva minimalista stílusban rendeztek be itt vendégszobákat, stúdiókat és alkotótereket.

Az egészet a hiány érzése inspirálta, ezért az építészek igyekeztek a lehető legmesszebbre eltávolodni a történelmi jellegzetésségektől, a díszes freskóktól és mozaikpadlóktól,

hogy inkább teret adjanak az épület folyamatosan bővülő, kortárs művészetekből táplálkozó gyűjteményének.

Megfordították a ház elrendezését: a lakórészként használt elülső területekből kiállítótermeket csináltak, amelyek olyan műremekekkel lettek feldobva, mint Mariano Fortuny óriás lámpája, vagy egy mutatós Driade kanapé.

Az udvarra néző vendégszobákat és a közös helyiségeket hátul találjuk egy medence társaságában. Az úgymond hagyományos és kortárs művészet közötti kontrasztot a hálószobákban figyelhetjük meg igazán, ahol a százötven éves múltról mesélő falak és boltíves dekorációk mellett minimalista stílusban készült bútorok, a Palombáék által megálmodott ágy, és fekete acélkeretes szekrények pihennek.

Ha esetleg nagyon nem tudunk mit kezdeni magunkkal itt, a konyhában tésztakészítő tanfolyamra is beiratkozhatunk, de valószínűleg jobban járunk, ha a házban tüsténkedő szakácsnőre, Cinziára bízzuk a menüt. A séf természetesen a környező gazdaságokból beszerzett prémium minőségű alapanyagokból dolgozik és készít helyi ételkülönlegességeket, melyekhez a közeli Castello Monaci borászat remekeit ajánlja.

A Palazzo Daniele Púlia tartomány egyik legféltettebb titka, amit szeretnének még egy darabig megőrizni, de aligha fog sikerülni.

(Fotók: Palazzo Daniele)

hotel | palota | Palazzo Daniele | szálloda | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom