Lélegzetelállító szállodaként született újjá egy ötszáz éves parasztház

Pilar García-Nieto belsőépítész egy hagyományos olívaolaj-sajtoló műhelyt épített át Mallorcán. A Serra de Tramuntana-hegység közelében lévő parasztházból elképesztően pazar és stílusos szálloda lett.

A Lodge az Único Hotels legújabb butikhotelje egy százötvenhét hektáros birtokon található, tele százéves mandula- és olajfákkal, levendulamezőkkel és mintegy húsz kilométernyi túraútvonallal.

A szálloda közös helyiségei és hat vendégszobája egy átépített, 16. századi parasztházban található, amelyet az alapoktól kezdve újítottak fel. Az ötszáz éves ingatlanban a családi otthon szellemét kívánták megőrizni, hiszen a történelmi falak között az idők folyamán sok nemzedék gyűlhetett össze.

A birtokon további tizennyolc lakosztályt alakítottak ki, melyekhez az inspirációt a farm melléképületeinek néhány megmaradt falából merítették.

Bár a The Lodge belső terei nagyrészt letisztultak és minimalisták, a birtok mezőgazdasági múltjának nyomai a szállodában lépten-nyomon visszaköszönnek.

Az eredeti préselő malom, ahol az olívaolajat nyerték ki, a recepción áll, kiemelt helyen.

Az épület eredeti kőfalainak egy része szabadon maradt a belső térben, az egykori konyhában álló hatalmas vályús mosogató ma szökőkútként üzemel a bejárat közelében.

Ezeket a korabeli részleteket új és vintázs darabokkal egészítették ki, amelyeket egy közeli faluból, Consell-ből és Mallorca távolabbi üzleteiből szereztek be. Ezek között van egy antik francia kárpit, melyet a bejáratnál, egy konzolasztal fölött helyeztek el a falon.

A szálloda Singaular nevű éttermében pedig a kortárs művészet és a Napóleon korabeli francia bronz falikarok láthatók tökéletes harmóniában.

Az étkezőtérben a hatalmas belmagasság dominál, az árnyékos teraszon pedig letisztult vonalvezetésű, fém kerti bútorok kaptak helyet. Csodálatos kilátás nyílik innen a hotel végtelenített medencéjére és a környező tájra.

A közeli Tramuntana-hegység zordsága a The Lodge belső terének földes színvilágában köszön vissza.

A közvetlenül a recepció mellett elhelyezkedő társalgóban fekete fa asztalok és a rattan székek férnek el remekül egymás mellett, a bézs színű kanapék pedig a kerámiakkal alkotnak tökéletes harmóniát.

A szállodában számos kerámia megtalálható, ezek közül sok a parasztház eredeti kiegészítői közé tartozik, mások pedig a helyi kézművesek munkáját dicsérik. Ilyenek például a vendégszobákban található dekoratív vázák, melyeket egy fazekasmester fekete agyagból kézzel készített.

A főépületen kívül található tizennyolc lakosztály egy rövid sétával, kerékpárral vagy golfkocsival érhető el. A szabálytalan oromzatú, felújított parasztház mintájára kialakított kabinok mindegyike látványos tetővel rendelkezik, az enteriőrben pedig a halvány, nyers, természetes színek dominálnak.

Minden lakosztályhoz saját terasz tartozik, amely mesésen összeköti a belső tereket a környező mezőgazdasági területekkel. Itt találhatók a szálloda éttermének konyhakertjei is.

A hotelhez közeli területek a Világörökség részét képezik, nagyrészüket még ma is gazdálkodásra használják. Itt működik például a Son Juliana bortársaság, amelynek napenergiával üzemelő borászata van a hegység lábánál.

(Forrás: Dezeen, fotók: Montse Garriga)

vintázs | mallorca | nagy sztori | dizájn | szálloda | butikhotel

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom