Pilar García-Nieto belsőépítész egy hagyományos olívaolaj-sajtoló műhelyt épített át Mallorcán. A Serra de Tramuntana-hegység közelében lévő parasztházból elképesztően pazar és stílusos szálloda lett.
A Lodge az Único Hotels legújabb butikhotelje egy százötvenhét hektáros birtokon található, tele százéves mandula- és olajfákkal, levendulamezőkkel és mintegy húsz kilométernyi túraútvonallal.
A szálloda közös helyiségei és hat vendégszobája egy átépített, 16. századi parasztházban található, amelyet az alapoktól kezdve újítottak fel. Az ötszáz éves ingatlanban a családi otthon szellemét kívánták megőrizni, hiszen a történelmi falak között az idők folyamán sok nemzedék gyűlhetett össze.
A birtokon további tizennyolc lakosztályt alakítottak ki, melyekhez az inspirációt a farm melléképületeinek néhány megmaradt falából merítették.
Bár a The Lodge belső terei nagyrészt letisztultak és minimalisták, a birtok mezőgazdasági múltjának nyomai a szállodában lépten-nyomon visszaköszönnek.
Az eredeti préselő malom, ahol az olívaolajat nyerték ki, a recepción áll, kiemelt helyen.
Az épület eredeti kőfalainak egy része szabadon maradt a belső térben, az egykori konyhában álló hatalmas vályús mosogató ma szökőkútként üzemel a bejárat közelében.
Ezeket a korabeli részleteket új és vintázs darabokkal egészítették ki, amelyeket egy közeli faluból, Consell-ből és Mallorca távolabbi üzleteiből szereztek be. Ezek között van egy antik francia kárpit, melyet a bejáratnál, egy konzolasztal fölött helyeztek el a falon.
A szálloda Singaular nevű éttermében pedig a kortárs művészet és a Napóleon korabeli francia bronz falikarok láthatók tökéletes harmóniában.
Az étkezőtérben a hatalmas belmagasság dominál, az árnyékos teraszon pedig letisztult vonalvezetésű, fém kerti bútorok kaptak helyet. Csodálatos kilátás nyílik innen a hotel végtelenített medencéjére és a környező tájra.
A közeli Tramuntana-hegység zordsága a The Lodge belső terének földes színvilágában köszön vissza.
A közvetlenül a recepció mellett elhelyezkedő társalgóban fekete fa asztalok és a rattan székek férnek el remekül egymás mellett, a bézs színű kanapék pedig a kerámiakkal alkotnak tökéletes harmóniát.
A szállodában számos kerámia megtalálható, ezek közül sok a parasztház eredeti kiegészítői közé tartozik, mások pedig a helyi kézművesek munkáját dicsérik. Ilyenek például a vendégszobákban található dekoratív vázák, melyeket egy fazekasmester fekete agyagból kézzel készített.
A főépületen kívül található tizennyolc lakosztály egy rövid sétával, kerékpárral vagy golfkocsival érhető el. A szabálytalan oromzatú, felújított parasztház mintájára kialakított kabinok mindegyike látványos tetővel rendelkezik, az enteriőrben pedig a halvány, nyers, természetes színek dominálnak.
Minden lakosztályhoz saját terasz tartozik, amely mesésen összeköti a belső tereket a környező mezőgazdasági területekkel. Itt találhatók a szálloda éttermének konyhakertjei is.
A hotelhez közeli területek a Világörökség részét képezik, nagyrészüket még ma is gazdálkodásra használják. Itt működik például a Son Juliana bortársaság, amelynek napenergiával üzemelő borászata van a hegység lábánál.
(Forrás: Dezeen, fotók: Montse Garriga)
hotel | nagy sztori | parasztház | mallorca | vintázs
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!