Close
Idén is ez a világ legimpozánsabb jégpályája

Idén is ez a világ legimpozánsabb jégpályája

Korcsolyázni amolyan romantikus dolognak számít: kéz a kézben botladozunk, vagy éppen nagyon is komolyan siklunk a befagyott tavon vagy a vakító műjégen. Mesés a szett a Városligetben, vagy Moszkvában a GUM Áruház előtt, New Yorkban a Central Parkban vagy a Rockefeller Center előtt is, de megtaláluk a világ talán legszebb jégpályáját: Párizsban, a Grand Palais-ben. 

Ez lesz az ötödik év, hogy a kiállítások helyét egy hónapon keresztül az óriási műjégpálya veszi át, a hozzá tartozó kis jégterasszal és a korcsolyakölcsönzővel. December elejétől 2020. január 8-áig látogathatjuk meg a La Grand Palais des Glaces nevű koripályát, ami az ezt követő négy évben nem lesz elérhető, mivel felújításokat végeznek a monumentális épületen.

Délelőtt és este is szabad a pálya, mindkét alkalommal más-más élményt kapunk: napközben teljes pompájában csodálhatjuk meg a hatezer tonna acélból épített kupolaszerkezetet (ez több, mint amennyit az Eiffel-toronyhoz használtak!) és az épület belsejét, míg sötétedés után a hangulatvilágításért rajonghatunk. A háromezer négyzetméternél is nagyobb pálya este nyolctól hajnali kettőig jégdiszkóként üzemel, intelligens lámpákkal, tükörgömbbel, dj-vel.

Délelőtt húsz, délután huszonöt, este/éjjel huszonkilenc euróba kerül a belépő, ez pedig tartalmazza a korcsolyabérlést is, vagyis az élményért nem kell a hátizsákunkba beletömni az otthoni korinkat. Érdemes viszont belépőt foglalni, nehogy lemaradjunk!

Párizsban járunk,  természetes, hogy a sportos szórakozást kíséri pár falat is: a Grand Palais des Glaces teraszán waffelt, crépet, forró csokit fogyaszthatunk.

Ez is érdekelhet:

franciaország | párizs | jég | romantikus | téli sportok

FOLYTASD EZZEL

Törölköző- és fürdőzőtilalom: Amalfi után újabb olasz strandok vezetnek be korlátozásokat

Ezek az ingyenes városnéző túrák garantáltan megdobogtatják a sorozatrajongók szívét

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom