Close
Idén is ez a világ legimpozánsabb jégpályája

Idén is ez a világ legimpozánsabb jégpályája

Korcsolyázni amolyan romantikus dolognak számít: kéz a kézben botladozunk, vagy éppen nagyon is komolyan siklunk a befagyott tavon vagy a vakító műjégen. Mesés a szett a Városligetben, vagy Moszkvában a GUM Áruház előtt, New Yorkban a Central Parkban vagy a Rockefeller Center előtt is, de megtaláluk a világ talán legszebb jégpályáját: Párizsban, a Grand Palais-ben. 

Ez lesz az ötödik év, hogy a kiállítások helyét egy hónapon keresztül az óriási műjégpálya veszi át, a hozzá tartozó kis jégterasszal és a korcsolyakölcsönzővel. December elejétől 2020. január 8-áig látogathatjuk meg a La Grand Palais des Glaces nevű koripályát, ami az ezt követő négy évben nem lesz elérhető, mivel felújításokat végeznek a monumentális épületen.

Délelőtt és este is szabad a pálya, mindkét alkalommal más-más élményt kapunk: napközben teljes pompájában csodálhatjuk meg a hatezer tonna acélból épített kupolaszerkezetet (ez több, mint amennyit az Eiffel-toronyhoz használtak!) és az épület belsejét, míg sötétedés után a hangulatvilágításért rajonghatunk. A háromezer négyzetméternél is nagyobb pálya este nyolctól hajnali kettőig jégdiszkóként üzemel, intelligens lámpákkal, tükörgömbbel, dj-vel.

Délelőtt húsz, délután huszonöt, este/éjjel huszonkilenc euróba kerül a belépő, ez pedig tartalmazza a korcsolyabérlést is, vagyis az élményért nem kell a hátizsákunkba beletömni az otthoni korinkat. Érdemes viszont belépőt foglalni, nehogy lemaradjunk!

Párizsban járunk,  természetes, hogy a sportos szórakozást kíséri pár falat is: a Grand Palais des Glaces teraszán waffelt, crépet, forró csokit fogyaszthatunk.

Ez is érdekelhet:

jég | téli sportok | grand palais | korcsolya | ice rink

FOLYTASD EZZEL

Februártól egy gonddal kevesebbjük lesz a Spanyolországba utazóknak

Ha nem akarnak késni, csak kevesebb jegyet adhatnak el ezeken a vonatokon

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram