Szuperegyszerű, de ízletes, selymes állagú paradicsomos padlizsánszósz kerül a tökéletesre főzött tészta tetejére, hogy aztán zamatos bivaly mozzarellával és egy csipetnyi csilivel váljon teljessé.
A Pasta alla norma egy hagyományos paradicsomos és padlizsános tésztaétel, amely szicíliai recept alapján készült. Tökéletes vegetariánus recept, a sajt elhagyásával pedig vegán fogásként is tálalható, ráadásul kevesebb, mint fél óra alatt elkészíthető. Ha nagyobb adag szószt készítünk, remekül felhasználhatjuk lasagne-hoz, pizzaszószként, vagy sült húsok és halak mellé.
Hozzávalók:
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 közepes padlizsán apró kockákra vágva
- 4 zúzott fokhagymagerezd
- 1/4 teáskanál csili pehely
- 60 dekagramm paradicsom
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 teáskanál cukor
- só és bors ízlés szerint
- 1 csokor friss bazsalikom
- 30 dekagramm tészta
- 1 csomag mozzarella
- reszelt parmezán a tálaláshoz
Elkészítése:
Első lépés: Hevítsük fel az olívaolajat, majd keverjük hozzá a padlizsánt és pároljuk 10-15 percig. Beletesszük a fokhagymát és a csili pelyhet, majd tovább főzzük alacsony lángon két-három percig.
Második lépés: Beletesszük a paradicsomot, hozzáöntjük a balzsamecetet és a cukrot. Negyedórán át főzzük, amíg a padlizsán meg nem puhul és a paradicsomnak szósz állaga nem lesz. Fűszerezzük, frissen aprított bazsalikommal meghintjük.
Harmadik lépés: Az előzetesen al dentére főtt, leszűrt tésztához hozzákeverjük a szószt, összefőzzük két-három perc alatt, rátépkedjük a mozzarellát és hagyjuk, hogy ráolvadjon. Tálaláskor parmezánnal és bazsalikommal megszórva kínáljuk.
(Fotó: Getty Images)
olasz | recept | konyha | gasztronómia | tészta
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!