Close
Ebben az olasz tésztaételben találkozik a nyár összes íze

Ebben az olasz tésztaételben találkozik a nyár összes íze

Szuperegyszerű, de ízletes, selymes állagú paradicsomos padlizsánszósz kerül a tökéletesre főzött tészta tetejére, hogy aztán zamatos bivaly mozzarellával és egy csipetnyi csilivel váljon teljessé.

A Pasta alla norma egy hagyományos paradicsomos és padlizsános tésztaétel, amely szicíliai recept alapján készült. Tökéletes vegetariánus recept, a sajt elhagyásával pedig vegán fogásként is tálalható, ráadásul kevesebb, mint fél óra alatt elkészíthető. Ha nagyobb adag szószt készítünk, remekül felhasználhatjuk lasagne-hoz, pizzaszószként, vagy sült húsok és halak mellé.

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 közepes padlizsán apró kockákra vágva
  • 4 zúzott fokhagymagerezd
  • 1/4 teáskanál csili pehely
  • 60 dekagramm paradicsom
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál cukor
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 30 dekagramm tészta
  • 1 csomag mozzarella
  • reszelt parmezán a tálaláshoz

Elkészítése:

Első lépés: Hevítsük fel az olívaolajat, majd keverjük hozzá a padlizsánt és pároljuk 10-15 percig. Beletesszük a fokhagymát és a csili pelyhet, majd tovább főzzük alacsony lángon két-három percig.

Második lépés: Beletesszük a paradicsomot, hozzáöntjük a balzsamecetet és a cukrot. Negyedórán át főzzük, amíg a padlizsán meg nem puhul és a paradicsomnak szósz állaga nem lesz. Fűszerezzük, frissen aprított bazsalikommal meghintjük.

Harmadik lépés: Az előzetesen al dentére főtt, leszűrt tésztához hozzákeverjük a szószt, összefőzzük két-három perc alatt, rátépkedjük a mozzarellát és hagyjuk, hogy ráolvadjon. Tálaláskor parmezánnal és bazsalikommal megszórva kínáljuk.

(Fotó: Getty Images)

 

tészta | konyha | étel | padlizsán | recept

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram