Close
Ebben az olasz tésztaételben találkozik a nyár összes íze

Ebben az olasz tésztaételben találkozik a nyár összes íze

Szuperegyszerű, de ízletes, selymes állagú paradicsomos padlizsánszósz kerül a tökéletesre főzött tészta tetejére, hogy aztán zamatos bivaly mozzarellával és egy csipetnyi csilivel váljon teljessé.

A Pasta alla norma egy hagyományos paradicsomos és padlizsános tésztaétel, amely szicíliai recept alapján készült. Tökéletes vegetariánus recept, a sajt elhagyásával pedig vegán fogásként is tálalható, ráadásul kevesebb, mint fél óra alatt elkészíthető. Ha nagyobb adag szószt készítünk, remekül felhasználhatjuk lasagne-hoz, pizzaszószként, vagy sült húsok és halak mellé.

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 közepes padlizsán apró kockákra vágva
  • 4 zúzott fokhagymagerezd
  • 1/4 teáskanál csili pehely
  • 60 dekagramm paradicsom
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál cukor
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 30 dekagramm tészta
  • 1 csomag mozzarella
  • reszelt parmezán a tálaláshoz

Elkészítése:

Első lépés: Hevítsük fel az olívaolajat, majd keverjük hozzá a padlizsánt és pároljuk 10-15 percig. Beletesszük a fokhagymát és a csili pelyhet, majd tovább főzzük alacsony lángon két-három percig.

Második lépés: Beletesszük a paradicsomot, hozzáöntjük a balzsamecetet és a cukrot. Negyedórán át főzzük, amíg a padlizsán meg nem puhul és a paradicsomnak szósz állaga nem lesz. Fűszerezzük, frissen aprított bazsalikommal meghintjük.

Harmadik lépés: Az előzetesen al dentére főtt, leszűrt tésztához hozzákeverjük a szószt, összefőzzük két-három perc alatt, rátépkedjük a mozzarellát és hagyjuk, hogy ráolvadjon. Tálaláskor parmezánnal és bazsalikommal megszórva kínáljuk.

(Fotó: Getty Images)

 

FOLYTASD EZZEL
Immár három Sfinx őrzi az Operát – Bemutatkozik a Sfinx Gin & Wine Bar
Hét aranyszabály a tökéletes sült hal elkészítéséhez
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom