Close
Ingyen PCR-tesztet ad a turistáknak Európa legvágyottabb szigete

Ingyen PCR-tesztet ad a turistáknak Európa legvágyottabb szigete

A világjárvány kezdete óta Madeira Európa egyik legbiztonságosabb úti céljának számít, hála a sziget kiemelkedő Covid-kezelésének.

A madeirai repülőtéren már működik a zöld folyosó azok számára, akik 72 órán belül elvégzett negatív PCR-teszttel érkeznek a szépséges szigetre. Akik viszont ezt elmulaszották, gyorsan pótolhatják a reptéren, ahol látogatónként egy ingyenes PCR-teszt jár mindenkinek, akár érkezéskor, akár távozáskor veszi igénybe. Az eredmény 24 órán belül megérkezik.

Madeira természetesen azokat a turistákat is fogadja, akik már megkapták a koronavírus elleni oltást, vagy három hónapra visszamenőleg igazoltan átestek a betegségen. Nekik nincs szükségük tesztelésre.

Nem árt viszont tudni, hogy Madeirán módosult a kijárási tilalom, ami mostantól 23 órától hajnali 5 óráig van érvényben. Az éttermek este 10 óráig tarthatnak nyitva.

Lassan már meg sem kell hirdetni az Európa leginkább vágyott szigete kategóriát a World Travel Awards szavazáson, merthogy a portugáliai Madeira az elmúlt években hétszer vitte el a kontinens legjobbjáért járó elismerést. Az apró vulkanikus sziget Portugáliától 1076 kilométerre, délnyugatra fekszik. Egzotikus virágokkal teli hely, ahol szinte egész évben süt a nap.

Az Atlanti-óceán virágoskertjeként emlegetik, kedvelt szpotjai közé tartoznak a fekete homokos strandjai, magas sziklafalai és az ott csordogáló patakjai. Legnagyobb városa, Funchal ad otthont a történelmi emlékeknek, nyaralóhelyeknek és éttermeknek, valamint a fákkal szegélyezett Lido Promenade-nak, melyről lenyűgöző kilátás nyílik az óceánra.

A levadáknak nevezett csatornái majdnem az egész szigetet behálózzák. Eredetileg a cukornádültetvények vízellátására építették, manapság inkább a banánültetvényeket szolgálják ki. Az összesen 1400 kilométernyi csatornából 85 kilométernyi alagútban működik. Minden levadának külön neve van, és mindegyik mellett fut egy üzemi ösvény; ezek az ösvények káprázatos séta- és túralehetőségeket kínálnak.

Kiemelkedő látványossága a Cabo Girão (a Visszafordulás foka), a világ második legmagasabb, tengerbe szakadó sziklafala, és persze a világhírű botanikus kertjei, ahol nemcsak a természeti szépségekben gyönyörködhet a látogató, hanem meglesheti munka közben a helyi kézműveseket is – de csak miután megkóstolta a sziget egészen kiváló borainak valamelyikét.

(Forrás: traveldailynews.com, fotók: Getty Images, Pixabay, Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Ezt a légitársaságot kerüljük, ha csak tudjuk
Nagyot újít a spirituális utazók egyik kedvenc úti célja
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom