Close
Ingyen PCR-tesztet ad a turistáknak Európa legvágyottabb szigete

Ingyen PCR-tesztet ad a turistáknak Európa legvágyottabb szigete

A világjárvány kezdete óta Madeira Európa egyik legbiztonságosabb úti céljának számít, hála a sziget kiemelkedő Covid-kezelésének.

A madeirai repülőtéren már működik a zöld folyosó azok számára, akik 72 órán belül elvégzett negatív PCR-teszttel érkeznek a szépséges szigetre. Akik viszont ezt elmulaszották, gyorsan pótolhatják a reptéren, ahol látogatónként egy ingyenes PCR-teszt jár mindenkinek, akár érkezéskor, akár távozáskor veszi igénybe. Az eredmény 24 órán belül megérkezik.

Madeira természetesen azokat a turistákat is fogadja, akik már megkapták a koronavírus elleni oltást, vagy három hónapra visszamenőleg igazoltan átestek a betegségen. Nekik nincs szükségük tesztelésre.

Nem árt viszont tudni, hogy Madeirán módosult a kijárási tilalom, ami mostantól 23 órától hajnali 5 óráig van érvényben. Az éttermek este 10 óráig tarthatnak nyitva.

Lassan már meg sem kell hirdetni az Európa leginkább vágyott szigete kategóriát a World Travel Awards szavazáson, merthogy a portugáliai Madeira az elmúlt években hétszer vitte el a kontinens legjobbjáért járó elismerést. Az apró vulkanikus sziget Portugáliától 1076 kilométerre, délnyugatra fekszik. Egzotikus virágokkal teli hely, ahol szinte egész évben süt a nap.

Az Atlanti-óceán virágoskertjeként emlegetik, kedvelt szpotjai közé tartoznak a fekete homokos strandjai, magas sziklafalai és az ott csordogáló patakjai. Legnagyobb városa, Funchal ad otthont a történelmi emlékeknek, nyaralóhelyeknek és éttermeknek, valamint a fákkal szegélyezett Lido Promenade-nak, melyről lenyűgöző kilátás nyílik az óceánra.

A levadáknak nevezett csatornái majdnem az egész szigetet behálózzák. Eredetileg a cukornádültetvények vízellátására építették, manapság inkább a banánültetvényeket szolgálják ki. Az összesen 1400 kilométernyi csatornából 85 kilométernyi alagútban működik. Minden levadának külön neve van, és mindegyik mellett fut egy üzemi ösvény; ezek az ösvények káprázatos séta- és túralehetőségeket kínálnak.

Kiemelkedő látványossága a Cabo Girão (a Visszafordulás foka), a világ második legmagasabb, tengerbe szakadó sziklafala, és persze a világhírű botanikus kertjei, ahol nemcsak a természeti szépségekben gyönyörködhet a látogató, hanem meglesheti munka közben a helyi kézműveseket is – de csak miután megkóstolta a sziget egészen kiváló borainak valamelyikét.

(Forrás: traveldailynews.com, fotók: Getty Images, Pixabay, Unsplash)

utazás | portugália | PCR-teszt | sziget | madeira

FOLYTASD EZZEL

Ezekben az európai országokban nincsenek biztonságban a házak

Hamarosan megszűnik a vonatközlekedés Ausztriába

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram